equals

Σίγουρα και εσύ, όπως και εγώ θα έχεις – παρακολουθώντας ή διαβάζοντας κάποια συνταγή – βρει μία άγνωστη λέξη όπως π.χ. τι είναι το μπλανσάρισμα και ποια είναι η marise, έχουμε συναντηθεί στο παρελθόν ;

… ή μία μεζούρα που δεν είναι ξεκάθαρη. Ας πούμε «μία κουταλιά» αλάτι είναι το μικρό κουταλάκι του καφέ, το μεσαίο της σούπας ή κάτι άλλο;  Το ίδιο και με τα ποτήρια, τα φλιτζάνια, τις κούπες και τα άλλα σκεύη.

Εδώ λοιπόν, στην κατηγορία «Αυτό το ήξερες;» θα σου δίνω ότι πληροφορίες και φωτογραφίες ανακαλύπτω και, που νομίζω,  ότι θα σε βοηθήσουν.

Επίσης, εδώ μαζί θα φτιάξουμε ένα «μαγειρευτικό γλωσσάρι» και θα ανακαλύψουμε τις διάφορες αντιστοιχίες δηλαδή πόσα γραμμάρια είναι τα 50 ml. ή οι 450°F πόσοι βαθμοί °C είναι;

Θα μάθουμε τη χρήση και τη χρησιμότητα των βοτάνων, των μπαχαρικών και των μυρωδικών, την εποχικότητα των φρούτων και των λαχανικών και τόσα πολλά που μας ενδιαφέρουν.

Stay tuned λοιπόν όπως θα λέγαμε σε άψογα ελληνικά και πάμε μαζί να κάνουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι «μαγειρικής γνώσης»

Advertisements