Quiche Lorraine sans fromage
Quiche Lorraine, sans fromage http://marmiton.org

Αν δεν σου αρέσει το τυρί μπορείς να κάνεις την quiche Lorraine χωρίς.  Ακολουθείς όλες της οδηγίες της κλασσικής Quiche Lorraine αλλά για τη γέμιση θα χρειασθείς:

– 200 γρ. bacon τσιγαρισμένο
– 30 g βούτυρο φρέσκο
– 3 αυγά
– 200 ml κρέμα γάλακτος
– 200 ml γάλα πλήρες
– αλατοπίπερο
– μοσχοκάρυδο

Αφού απλώσεις τη ζύμη σου σκορπάς το bacon μαζί με το βούτυρο που κόβεις σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια ανακατεύεις τα υγρά υλικά, αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις μοσχοκάρυδο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά. Αν σου αρέσει μπορείς να προσθέσεις λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο ή λίγο σχοινόπρασο.

 

 

Advertisements