Ένα πεντανόστιμο, γρήγορο φτηνό συνοδευτικό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε περίπτωση.

Rosemary-Potatoes-Confit

Χρειάζεσαι:

  • 1 κ. baby πατάτες
  • 1-2 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 1/2 πακέτο βούτυρο φρέσκο (125 γρ.)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)
  • Αλάτι

Διαδικασία:

  1. Πλένεις πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζεις σε αλατισμένο νερό.  Όταν τις βγάλεις θα πρέπει να κρατάνε «λίγο» (ας πούμε al dente)
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζεις το βούτυρο (προσοχή να είναι καλό, πραγματικό βούτυρο αγελάδας) μαζί με τα κλαράκια δενδρολίβανο να κάψει.
  3. Αν θέλεις να βάλεις σκορδάκι μπορείς να πετάξεις τις δύο σκελίδες ολόκληρες (και να τις αφαιρέσεις μετά) ή να λιώσεις το σκόρδο και να το αφήσεις στο λίγο ζουμάκι που θα δημιουργηθεί.
  4. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες ρίχνεις τις πατάτες και ανακατεύεις μέχρι να πάει το βούτυρο παντού. Αν δεις ότι το βούτυρο απορροφήθηκε όλο ίσως χρειασθεί να συμπληρώσεις λίγο ακόμα.
  5. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις για 4-5 λεπτά
  6. Σερβίρονται ζεστές μαζί με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, ομελέτα ή με λίγο τυρί και σαλάτα ακόμα και σκέτες είναι τέλειες αρκεί να τις καταναλώσεις όσο είναι ζεστές.
Advertisements