cooking (2)

Κατά καιρούς ανακαλύπτω μικρά μυστικά που μοιράζονται μαζί μας μάγειροι, chefs, φίλοι ή φίλες που κάτι «καλό» κάνουν στην κουζίνα τους.  Είπα να τα μοιραστώ μαζί σου.  

Κάθε τόσο, στην κατηγορία «αυτό το ήξερες» και «κουζίνα» θα σου βάζω αυτά που μαθαίνω για να τα μάθεις και εσύ.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έμαθα αυτές τις μέρες:

  1. Όταν φτιάχνεις ζωμό λαχανικών ή βοδινού πρόσθεσε τη φλούδα από κάποιο τυρί. Θα ενισχύσεις τη γεύση.
  2. Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σου μην τα αποθηκεύεις πάνω από την εστία γιατί οι υδρατμοί και ζέστη θα τα «αποδυναμώσουν» καλύτερα σε καλά κλεισμένα δοχεία σε κάποιο σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι της κουζίνας ή και στο ψυγείο.
  3. Χρησιμοποίησε την λεπτή ξύστρα για να δημιουργήσεις ξύσμα που θα βάλεις σε μία απλή vinaigrette. Αν ας πούμε βάλεις ξύσμα πορτοκαλιού και μάραθου στην vinaigrette σου θα δώσεις μία υπέροχα εξωτική γεύση σε οποιαδήποτε πράσινη ή βραστή σαλάτα σου.

tips1

  1. Όταν αποφασίσεις να φτιάξεις σπιτικό ζωμό (λαχανικών, βοδινού, ψαριού ή κοτόπουλου) φτιάξε μεγάλη ποσότητα και τοποθέτησέ τον σε σακούλες ή σε θήκες από παγάκια στην κατάψυξη. Έτσι, φτιάχνοντας κάποιο φαγητό ή ένα ρύζι ή σούπα μπορείς να βγάλεις μία σακούλα που θα βάλεις σε λίγο βραστό νερό και έτοιμος ο ζωμός σου.
  2. Αν φτιάχνεις, συχνά, μακαρονάδες, μαγείρεψέ τα μακαρόνια 1 λεπτό λιγώτερο από τις οδηγίες τις συσκευασίας και ολοκλήρωσε το μαγείρεμα μαζί με την σάλτσα σου σε ένα μεγάλο τηγάνι ή στην κατσαρόλα σου.
  3. Αν τα χέρια σου μυρίζουν σκόρδο τρίψε τα δυνατά πάνω στον νεροχύτη (αν είναι από ανοξείδωτο ατσάλι) για 30″. Θα εξαφανισθεί η μυρωδιά.
  4. Όταν ψιλοκόβεις μυρωδικά ή χόρτα ρίξε λίγο αλάτι πάνω στην επιφάνεια κοπής για να μην σκορπίζουν γύρω γύρω.

tip2

Advertisements