secretΚαινούργιο μυστικό που όταν το ανακάλυψα δεν το πίστευα. Είναι πραγματικά τέλειο και όποια το εφάρμοσε πρώτη φορά «μπράβο» της.

Προσπαθείς να κόψεις «αξιοπρεπώς» μια τούρτα;

cutsΠόσες φορές δεν προσπάθησες να κόψεις μία τούρτα γενεθλίων και έγινες χάλια, σου κόλλησε το γλυκό στο μαχαίρι, και δεν μπόρεσες να σερβίρεις ένα αξιοπρεπές κομμάτι.  Πόσες φορές δεν θέλησες να κόψεις ένα παντεσπάνι ή ένα cake στη μέση για να βάλεις γλάσο ή κρέμα ανάμεσα και σου κοβόταν στραβά ε;

Μία λύση — καλή αλλά όχι τόσο βολική αν η τούρτα είναι στην τραπεζαρία — είναι να καθαρίζεις κάθε φορά το μαχαίρι σου με απορροφητικό χαρτί ή να το βάζεις κάτω από τη βρύση. Σε διαβεβαιώ δεν βολεύει και πολύ.

Σου έχω εδώ τη super λύση. Θα χρησιμοποιήσεις «οδοντικό νήμα»! Ναι, ναι καλά διάβασες. Είναι γερό, δεν κόβεται εύκολα, μπορείς να κόψεις όσο μήκος θέλεις και να χαράξεις την τούρτα σου (μέχρι κάτω) στην κουζίνα πριν την εμφανίσεις στην παρέα σου.

cut2

Και το σημαντικώτερο είναι ότι μετά θα πετάξεις το νήμα και δεν θα έχεις να πλύνεις πιατέλες, μαχαίρια και σπάτουλες που χρησιμοποίησες για να καταφέρεις να κάνεις ένα αξιοπρεπές κόψιμο πριν σερβίρεις στα πιάτα. 

Με το ίδιο σκεπτικό θα βάλεις σημάδια (με οδοντογλυφίδες, ας πούμε) στο παντεσπάνι ή το cake σου, θα τυλίξεις το νήμα γύρω γύρω και μετά θα δέσεις κόμπο και θα σφίγγεις σιγά σιγά μέχρι να χωρίσει το γλυκό σου στα δύο. Θα γίνει αλφάδι.

cut4 cut3

Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις πετονιά, γερή κλωστή, σπάγκο ή μεσινέζα αν δεν σου βρίσκεται οδοντικό νήμα.

Advertisements