secretΕδώ σου έχω μικρά μυστικά που θα ανακαλύπτω και θα μοιράζομαι μαζί σου και που σίγουρα δεν τα έμαθα ούτε από τη μαμά ούτε από τη γιαγιά, φαντάζομαι και εσύ το ίδιο. Στην κατηγορία «Αυτό το ήξερες» όλο και κάτι καινούργιο θα ανακαλύπτεις σε κάθε σου επίσκεψη.

Καθαρίζεις κρεμμύδια και κλαις;

onionCryΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι το βαρύ πυροβολικό κάθε μάγειρα και κάθε μαγείρισας ή chef αν προτιμάς είναι το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.  Τι κάνεις όμως αν έχεις να καθαρίσεις και να ψιλοκόψεις μεγάλη (ακόμα και μικρή) ποσότητα και σε πιάνουν τα κλάμματα;

Μία λύση — όχι και τόσο αποτελεσματική — είναι να τα καθαρίζεις κάτω από τρεχούμενο νερό.  Σε διαβεβαιώ δεν πιάνει.  Αυτό όμως που θα σου πω τώρα πιάνει:

Bάλε τα κρεμμύδια (ολόκληρα και ακαθάριστα) στην κατάψυξη για 15′ και μετά καθάρισέ τα. Δεν θα χύσεις ούτε ένα δάκρυ.

onions in freezer

Ιδέα: Και αν αντέχεις καθάρισε και κόψε (σε φέτες ή καρεδάκι) όσα αντέχεις και βάλτα (ένα-ένα) σε σακούλες στην κατάψυξη ώστε να τα έχεις έτοιμα για την επόμενη κατσαρόλα!

Advertisements