eggsΑγόρασες αβγά από τη λαϊκή ή σου έφεραν αβγά από το νησί ή πλησιάζει το Πάσχα που παραδοσιακά αγοράζεις αβγουλάκια για να βάψεις ή απλά έχεις αβγά πολλά στο ψυγείο, αλλά, έχεις και μία ανησυχία. Είναι φρέσκα; Μπορείς να δώσεις άφοβα στα παιδιά ή και στους μεγάλους ή θα πάθετε ομαδικά δηλητηρίαση; 

Εδώ σου έχω έναν πίνακα «τυφλοσούρτη». Μελέτησε τον και ποτέ, ξανά, δεν θα μπορέσει να σε ξεγελάσει ένα αβγό. Δεν έχεις παρά να βάλεις το αβγό σε ένα δοχείο με κρύο νερό και να παρακολουθήσεις τις αντιδράσεις του με αυτόν τον εύκολο τρόπο. Να θυμάσαι ένα βασικό πράγμα όσο «πιό στον αφρό (επιπλέει δηλαδή) τόσο πιό παλιό» οπότε, το πετάς.

freshness of eggs

Advertisements