spaghetti with avocado sauceΣου αρέσουν τα ζυμαρικά αλλά βαρέθηκες να τρως όλο τα ίδια και τα ίδια.  Δες εδώ μία διαφορετική συνταγή πού θα αντικαταστήσει την κλασσική pesto και θα είναι όχι μόνο γευστική και διαφορετική αλλά και πολύ θρεπτική με avocado. 

Δοκίμασε αυτήν την πιο «θρεπτική» επιλογή που θα ετοιμάσεις σε λιγότερο από μισή ώρα και θα σου στοιχίσει το πολύ 6€.

Yλικά για  4 μερίδες

  • 1 πακ. Spaghetti (No. 6) ή linguini (φυσικά επιλέγεις οποιοδήποτε είδος pasta προτιμάς, εμένα ας πούμε μου αρέσουν πολύ οι παπαρδέλλες)
  • 2 avocados καθαρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λυωμένη ή ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε φέτες (πάχους 1 εκ.)
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • ¼ φλιτζάνι extra παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

 Διαδικασία:

  1. Βράζεις νερό με αρκετό αλάτι και βράζεις τα μακαρόνια για 6-8 λεπτά (ή όσο λέει η συσκευασία) μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Eν τω μεταξύ ετοιμάζεις, σε μέτρια φωτιά, μέσα σε ένα μεγάλο (πλατύ και βαθύ τηγάνι γιατί στο τέλος θα προσθέσεις και τα έτοιμα μακαρόνια) την σάλτσα ρίχνοντας το λιωμένο avocado μαζί με όλα τα υλικά (εκτός από τον μαϊντανό) μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη sauce.
  3. Μόλις ετοιμαστούν τα μακαρόνια και πριν τα σουρώσεις πάρε ½ φλιτζάνι από το νερό που βράζει και πρόσθεσε το στη σάλτσα σου ανακατεύοντας μέχρι να ενοποιηθεί.
  4. Τέλος, σουρώνεις τα μακαρόνια σου και τα ρίχνεις  μέσα στην έτοιμη σάλτσα ανακατεύοντας καλά για να ολοκληρώσεις το μαγείρεμα.
  5. Προσθέτεις αλατοπίπερο, παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρεις.

Tip: Το avocado ταιριάζει πολύ με το τυρί κρέμα (mascarpone, τύπου philadelphia κτλ.). Μπορείς, αν θέλεις να προσθέσεις στο avocado που έχεις στο τηγάνι σου και 1-2 κ.σ. τυρί κρέμα και να το ανακατέψεις.  Θα προσθέσει πολύ στη μακαρονάδα σου, δοκίμασέ το. 

Advertisements