crispy lemon pie2

Θέλεις να είναι γλυκό, και δροσερό και εύκολο και να γίνεται γρήγορα και οι φιλενάδες σου να μην αρχίσουν τα «δεν τρώω, γιατί είμαι σε διατροφή!»

Όταν ανακαλύψεις ότι για να φτιάξεις αυτή την τόσο δροσερή τάρτα θα σου χρειαστεί ελάχιστος χρόνος και, ξαφνικά, θα σερβίρεις την παρέα σου με την πιο λεμονάτη, νόστιμη και light τάρτα που έχεις φανταστεί θα την φτιάχνεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ή όσο βρίσκεις ζουμερά λεμόνια.

Το καταπληκτικό είναι ότι, θα λερώσεις ένα μπολ, ένα σύρμα και την ταρτιέρα σου.  Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να κάνει ένα πανεύκολο γλυκό.

Για 8 κανονικά κομμάτια χρειάζεσαι:

  • 2 κούπες γάλα (πλήρες)
  • 1 κούπα τριμμένη καρύδα (χωρίς ζάχαρη) – προαιρετικά – δες όμως τι πρέπει να κάνεις αν δεν την χρησιμοποιήσεις — στην διαδικασία της συνταγής.
  • ¾ της κούπας ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο, χωρίς αλάτι, λιωμένο
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1 λεμόνι το χυμό (σουρωμένο) και το ξύσμα (κράτησε λίγο για το σερβίρισμα)
  • 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή τους κόκκους από 1 λοβό
  • Σαντιγύ

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180º C και αλευροβουτυρώνεις μία ταρτιέρα 22 εκ. διάμετρο).
    • Ανακατεύεις το αλεύρι που θα πασπαλίσεις την ταρτιέρα σου με λίγη ζάχαρη άχνη και λίγο ξύσμα λεμονιού.
  2. Ανακατεύεις τα αβγά με την ζάχαρη μέχρι να έχεις μία παχιά κρέμα. Τα αβγά θα πρέπει να τα ρίχνεις ένα-ένα. Θα ρίχνεις το επόμενο όταν έχει ενσωματωθεί το προηγούμενο στο μείγμα σου. Στη συνέχεια προσθέτεις το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
  3. Προσθέτεις τη βανίλια, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα και ανακατεύεις καλά.
  4. Πρόσθεσε την καρύδα που θα πρέπει να αναμείξεις καλά.
    • Αν δεν χρησιμοποιήσεις καρύδα τότε θα πρέπει να προσθέσεις ακόμα 4 κ.σ λιωμένο βούτυρο και να ανακατέψεις καλά.
  5. Προσθέτεις, σιγά-σιγά, το κοσκινισμένο αλεύρι μέχρι να αποκτήσεις ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  6. Άδειασε το μείγμα σου στην ταρτιέρα και ψήσε στο φούρνο για 45΄-50’ ή μέχρι να δεις ότι το κέντρο έχει σφίξει αλλά να «τρέμει» λίγο.
  7. Αφού κρυώσει πολύ καλά θα πρέπει να βάλεις την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ακόμα ώρες πριν σερβίρεις.
  8. Μπορείς να διακοσμήσεις με μία κουταλιά σαντιγύ και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Σου θυμίζω ότι όταν λέμε κούπα είναι χωρητικότητας, περίπου, 200-220 ml. και χρησιμοποιείς την ίδια κούπα για όλα σου τα μετρήματα. 

Τη συνταγή την είχα βρει εδώ και πολύ καιρό στο ba-bamail και την φτιάχνω πολύ συχνά. Αν θες, δες ένα video που, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τη διαδικασία ακόμα καλύτερα.

http://www.ba-bamail.com/content.aspx?emailid=21146

Advertisements