asparagus quich cups

Κάνεις παρτάκι και δεν θέλεις πολλά πιάτα και μαχαιροπήρουνα γιατί θέλεις οι φίλοι σου να κυκλοφορούν και να τσιμπάνε με άνεση συζητώντας και διασκεδάζοντας. 

Αυτά τα ταρτάκια είναι πανεύκολα, μπορείς τη ζύμη να την ετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα και να φτιάξεις τη γέμιση τη μέρα του πάρτι. Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα και πρωτότυπα ταρτάκια που οι φίλοι σου, σίγουρα, δεν θα έχουν ξαναφάει.   Μπορείς, αν θέλεις,  να τα κάνεις και εξ ολοκλήρου από την προηγούμενη μέρα και να τα ζεστάνεις στο φούρνο στους 150°C για 15-20 λεπτά λίγο πριν τα σερβίρεις.

Τα υλικά σου είναι:

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4-6 κ.σ. νερό
  • 6 αβγά
  • ½ κούπα τυρί ricotta
  • ½ κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο
    • Μπορείς αν θέλεις να βάλεις bacon το οποίο όμως θα πρέπει, πρώτα, να έχεις τσιγαρίσει και αφήσει σε απορροφητικό χαρτί για να πετάξει το περιττό λίπος.
  • ½ κούπα ψιλοκομμένα σπαράγγια
  • ½ κούπα τριμμένο cheddar

Η κούπα σου θα πρέπει να είναι η κλασσική κούπα που πίνουμε τον γαλλικό καφέ και θα χρησιμοποιήσεις την ίδια για όλα τα υλικά.

Διαδικασία

  1. Πρέπει να έχεις στη διάθεσή σου τον δίσκο που φτιάχνουμε τα muffins που θα πρέπει να αλευροβουτυρώσεις καλά.  Η δοσολογία είναι για 12 ταρτάκιαmuffin tray
  2. Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180°C
  3. Στο mixer, ανακατεύεις με το φτερό, το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι το βούτυρο να σπάσει σε πολύ μικρά flakes.
  4. Όταν γίνει αυτό πρόσθεσε μία-μία  κ.σ. κρύο νερό και συνέχισε να ανακατεύεις σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακιά ζύμη. Μπορεί να μη χρειασθεί να βάλεις όλο το νερό, θα το παρακολουθείς.
    • Ωστόσο, αν σου βγει πολύ υγρή η ζύμη πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι αν πάλι χρειάζεται μπορείς να προσθέσεις λίγο αλεύρι ακόμα.
  5. Σε μία λεία επιφάνεια άνοιξε, με τον πλάστη, μικρά στρογγυλά φύλλα και τοποθέτησέ τα στη θήκη των muffins. Τα στρώνεις μέχρι επάνω και τα πιέζεις με το χέρι ώστε να δημιουργηθεί το κενό που θα δεχθεί τη γέμιση.
    • Μπορείς πολύ εύκολα να ανοίξεις τα ταρτάκια με το χέρι αρκεί να βεβαιωθείς ότι έχουν το ίδιο συμμετρικό πάχος σε όλη την επιφάνεια γύρω-γύρω, αλλά και, μεταξύ τους.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύεις τα αβγά με τη ricotta και αφήνεις στο πλάι.
  7. Μοιράζεις τα σπαράγγια, το ζαμπόν και το τριμμένο  cheddar πάνω στα ταρτάκια και αδειάζεις από πάνω το μείγμα με τα αβγά και τη ricotta μέχρι να γεμίσουν κατά τα ¾ .  Αν θέλεις μπορείς να πασπαλίσεις με λίγο τυρί cheddar από πάνω.
  8. Ψήνεις στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Στα ίδια ταρτάκια μπορείς, αντί για σπαράγγι να βάλεις μπρόκολο (θα το μπλανσάρεις λίγο, θα το κρυώσεις σε νερό και πάγο και θα αλέσεις τα κοτσανάκια που θα τα ανακατέψεις με τη γέμιση και θα κρατήσεις ωραίος ανθούς για να βάλεις στο κέντρο κάθε τάρτας.

tartakia

 

 

Advertisements