secrets1

Πόσα μυστικά και πόσες πληροφορίες μπορεί να αποθηκεύσει κανείς.  Από ελάχιστες μέχρι άπειρα. Ωστόσο, όταν έρθει η ώρα που η πληροφορία είναι απαραίτητη αλλά δεν τη θυμάσαι ακριβώς και λες φτου κάπου το είδα, κάπου το φύλαξα αλλά δεν θυμάμαι.

 

Εδώ λοιπόν, αυτή η μικρή (που τείνει να μεγαλώσει) κατηγορία «αυτό το ήξερες» τα περιλαμβάνει όλα ή σχεδόν…  Όταν ψάχνεις κάτι κάνεις μία αναζήτηση και, αν θυμάσαι και το θέμα, κάνεις και μια πιό συγκεκριμμένη αναζήτηση π.χ λεμόνια ή φούρνος μικροκυμάτων και είμαι σίγουρη ότι κάτι θα βρεις, θα βρεις αυτό που ψάχνεις και διαβάζοντας θα βρεις και κάτι που είχες ξεχάσει.

Πάμε λοιπόν να μοιραστούμε λίγα ακόμα μυστικά που δεν μας έχει μάθει η μαμά μας αλλά οι άλλοι φίλοι, γνωστοί, συγγενείς, μάγειρες και μαγείρισσες και φυσικά εγώ η «yourcookingpartner«!

eggs

 

Πόσο συχνά, σπάζοντας αβγά για να κάνεις ομελέτα, δεν θρυμματίστηκε το κέλυφος και προσπάθησες να ψαρέψεις τα κομμάτια με το δάχτυλο χωρίς μεγάλη επιτυχία γιατί όταν έψησες την ομελέτα ανακάλυψες ότι σου είχαν ξεφύγει και μερικά. Σου έχω τη λύση. Χρησιμοποίησε το ίδιο το κέλυφος για να μαζέψεις τα θραύσματα.  Είναι λες και έχει μαγνήτη και τα τραβάει όλα κοντά του.  Δες πως:

 

leftover sauces.jpgΔεν είναι λίγες οι φορές που μια συνταγή απαιτεί πολύ λιγότερη ποσότητα από μία συσκευασία που έχεις αγοράσει όπως π.χ. πελτές τομάτας ή ζωμός κότας ή ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές.  Και επειδή δεν είναι εποχές για να πετάμε τίποτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία θήκη για παγάκια (ψάξε να βρεις τις θήκες από σιλικόνη που έχουν μεγαλύτερο σχήμα και μέτρησε με ένα δοχείο ώστε να ξέρεις πόσο έχεις αποθηκεύσει (π.χ. μία κ.σ. ή ένα φλυτζανάκι του καφέ ή 50 ml (ότι σε βολεύει καλύτερα). Έτσι, κάθε φορά που θα χρειάζεσαι μια μικρή ποσότητα θα ξέρεις πόσα κομμάτια θα ξεπαγώσεις. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να διατηρήσεις και φρέσκα μυρωδικά που θα τα βάλεις στη θήκη και θα τα σκεπάσεις με λίγο λάδι για να διατηρηθούν καλύτερα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίζεις σκόρδα. Εμένα δεν είναι το καλύτερό μου γι’αυτό μου αρέσει να αγοράζω έτοιμο, πολτοποιημένο ή κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια που έχω πάντα στο ψυγείο μου. Αλλά, πες ότι σου φέρανε μια πλεξίδα και θέλεις να φτιάξεις το δικό σου σκόρδο θα καθαρίζεις ατέλειωτες ώρες και θα μυρίζουν τα χέρια σου για τρεις τουλάχιστον μέρες.  Εδώ λοιπόν σου έχω έναν άλλο τρόπο (λίγο rustique αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικό). Για δες:

garlic peeling

icecream.jpg

 

 

Σου αρέσει το παγωτό σου να είναι μαλακό και όχι σκληρό σαν πέτρα. Δεν θέλεις να στραβώσει το κουτάλι σου στην προσπάθεια ούτε θέλεις να περιμένεις μια ώρα για να ξεπαγώσει.  Δες πως θα το βάλεις στην κατάψυξη ώστε να μπορείς όποια στιγμή θέλεις να φας μια κουταλιά.  Βάλε το παγωτό σε μία σακούλα τροφίμων από αυτές που κλείνουν αεροστεγώς. Προσπάθησε να βγάλεις όσο περισσότερο αέρα μπορείς και σφράγισε καλά πριν την βάλεις στην κατάψυξη.  Δες πως:

Advertisements