caramelised cherry tomatoes.jpg

Τα καραμελωμένα τοματίνια μπορούν να αποτελέσουν μία υπέροχη βάση για κάποια σάλτσα που θα φτιάξεις.

Για cheesecake, για μακαρόνια, για να ανακατέψεις με φρέσκια τομάτα πάνω από μελιτζάνες ψητές και ότι άλλο σου κάνει κέφι.

Χρειάζεσαι:

  • 10-15 τοματίνια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο κρέμα σύκο ή ρόδι
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αν θέλεις μπορείς να ρίξεις κάποιο μυρωδικό (ας πούμε βασιλικό που πάει πολύ) ή και να ρίξεις μέσα μαζί με το ελαιόλαδο 1-2 σκελίδες σκόρδο που θα έχεις πατήσει λίγο και θα αφαιρέσεις στο τέλος.

Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις τα τοματίνια μαζί με αλάτι και πιπέρι (και το σκόρδο αν το έχεις επιλέξει)

Μόλις αρχίζουν να μαραίνονται τα τοματίνια προσθέτεις τη ζάχαρη και σβήνεις με το μπαλσάμικο (και το μυρωδικό αν θα βάλεις).  Μόλις πάρουν μία βράση ανακατεύεις μία φορά, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να καραμελώσει και να γίνει μία παχύρρευστη κρέμα. Όταν κρυώσει καλά (αν θέλεις βγάζεις τη φλούδα που βγαίνει πολύ εύκολα) λιώνεις με ένα πιρούνι ή βάζεις στο multi για να έχεις ένα πιό λείο αποτέλεσμα.

Advertisements