yoghurt parfait.jpg

Τα γλυκά είναι σίγουρα μια υπέροχη ανακάλυψη και για τους περισσότερους από εμάς ένας «πειρασμός» προς αποφυγήν!

Πρέπει να τρώμε μία λιχουδιά, πότε-πότε, με μέτρο αλλά μπορούμε να φτιάξουμε και γλυκά που θα τα φάμε χωρίς να έχουμε καμία απολύτως τύψη, που θα είναι απολαυστικά και πανεύκολα στην παρασκευή τους.

Θα τα δώσουμε στα παιδιά που θα φάνε υγιεινά και θα καταδιασκεδάσουν ακόμα και βοηθώντας στην κατασκευή αυτό του υπέροχου επιδορπίου που έχει ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ θερμίδες, είναι πλούσιο, απλό αλλά εντυπωσιακό και ετοιμάζεται σε μόλις 5 λεπτά.

Χρειάζεσαι (όλα σου τα υλικά να είναι ΚΑΛΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ):

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά) ότι σου αρέσει
  • 1 κούπα δαμάσκηνα, νεκταρίνια, ροδάκινα κομμένα σε φέτες
    • Ανάλογα με την εποχή μπορείς να βάλεις φρούτα της επιλογής σου (φράουλες, αχλάδια, μήλα, πορτοκάλια, κεράσια, βερύκοκα, πεπόνι, σταφύλια…..)
    • Ανάλογα με την εποχή και τον όρεξή σου μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένα αποξηραμμένα δαμάσκηνα, σύκα, μπανάνες, cranberries, σταφίδες, goji berries — υπάρχει τεράστια ποικιλία σε όλα τα supermarkets —
  • ¾ μίας κούπας corn flakes ή musli ή δημητριακά ρυζιού ή τριμμένο μπισκότο
  • 2 κ.σ. καρύδια και αμύγδαλα (λίγο καβουρδισμένα και χοντροκομμένα)
    • μπορείς επίσης να βάλεις ότι ξηρό καρπό σου αρέσει (κουκουνάρι, cashews, φιστίκια, σουσάμι, σπόρο από κολοκύθια)
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 1 κ.σ. maple syrup ή μέλι

Προετοιμασία

  1. Σε ένα ψηλό μπολ ή ποτήρι βάλε τη μισή ποσότητα γιαουρτιού, φρούτων, δημητριακών, ξηρών καρπών και σιροπιού.
  2. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνεις με το maple syrup ή το μέλι και σερβίρεις.

Αν προτιμάς να είναι πιό παγωμένο το επιδόρπιο σου βάλε όλα τα υλικά εκτός από το corn flakes ή τα αντίστοιχα (για να μη μαλακώσουν) άστο να παγώσει για 2-3 ώρες και συμπλήρωσε τα, για να είναι τραγανά, την τελευταία στιγμή.

Η δοσολογία είναι για ένα άτομο.  Πολλαπλασιάζεις τις ποσότητες ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα απολαύσουν το γιαουρτογλυκό σου.

 

Advertisements