parmezan porc chops

Το χοιρινό είναι ένα οικονομικό και πολύ νόστιμο κρέας, για εμάς, που είμαστε κρεατοφάγοι.  Μετά από το κοτόπουλο που, προσωπικά προτιμώ, το χοιρινό είναι, συνήθως η δεύτερη επιλογή μου.  Είναι ελαφρύ, συνιστάται σε πολλές δίαιτες, γίνεται γρήγορα και είναι ιδιαίτερα οικονομικό.

Αν έχεις καλό χασάπη θα του ζητήσεις να σου κόψει μπριζολάκια, κοτολέτες ή παϊδάκια χοιρινά (χωρίς κόκκαλο) σε πάχος – το πολύ 1,5 εκατοστό –. και στη συνέχεια θα φτιάξεις ένα λουκούλλειο γεύμα για 4 άτομα (με τα υλικά που σου δίνω παρακάτω). Θέλεις μόλις 5 λεπτά προετοιμασίας και 45 λεπτά ψήσιμο στο φούρνο.

Σερβίρεις με μια ωραία σαλάτα, με πιλάφι, με άσπρο κοφτό μακαρονάκι, με πουρέ, πατατοσαλάτα ή πατάτες τηγανιτές.  Στην πιο light εκδοχή τους μπορείς να τα συνοδέψεις με μανιτάρια, καλαμπόκι, σπαράγγια, ψητά λαχανικά ή βραστές σαλάτες. Όλα παίζουν ανάλογα την όρεξη, την τσέπη και το περιεχόμενο του ψυγείου σου.

Υλικά

  • 4 ή 8 μπριζολάκια, κοτολέτες ή παϊδάκια (ανάλογα με το μέγεθος)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200-250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (πολύ λεπτή, σχεδόν σκόνη)
  • 150-200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή αν δεν έχεις πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
  • Αλάτι

Οδηγίες

  1. Αναμειγνύεις καλά την παρμεζάνα τη φρυγανιά, το σκόρδο σε σκόνη, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι σε ένα βαθύ πιάτο.
  2. Αλείφεις καλά τα μπριζολάκια με το ελαιόλαδο και τα βυθίζεις μέσα στο μείγμα ώστε να καλυφθεί ολόκληρο γύρω γύρω
  3. Βάζεις στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ τρώνεις ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C.
  5. Στρώνεις τα μπριζολάκια πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, βάζεις ένα κόμπο βούτυρο φρέσκο πάνω στο κάθε κομμάτι και φουρνίζεις για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

 

 

 

Advertisements