onion ringsΥπάρχει περίπτωση να φας hamburger και να μην παραγγείλεις και ένα πιάτο onion rings; Αποκλείεται.  

Τραγανά και υπέροχα που τα τρως σκέτα ή με κάποιο dip.  Ταιριάζουν τέλεια με ketchup ή μαγιονέζα αλλά και με sauce γιαούρτι ή avocado με lime, με sour cream ή horseradish και με ότι άλλο μπορείς να φτιάξεις ή να φανταστείς.

Tώρα μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ και θα είναι καλύτερα από τα αγοραστά γιατί θα τα ψήσεις στο φούρνο γλυτώνοντας έτσι τα πολλά λιπαρά αλλά και τη μυρωδιά της «τηγανίλας» που τόσο σε ενοχλεί.  Άσε που είναι και πιό υγιεινά!!!

Χρειάζεσαι (για μια αξιοπρεπή δόση που θα προσφέρεις σαν ορεκτικό):

  • 2 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια
  • 180 ml. γάλα (μπορείς και γάλα σόγιας αν σου αρέσει)
  • 1 κούπα (περίπου 140 γρ.) corn flour
  • 1 κούπα (περίπου 140 γρ.) τριμμένη φρυγανιά ή γαλέτα ή μπαγιάτικο ψωμί ή ψωμί του τοστ
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ – 1 κ.γ. αλάτι

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220˚C και στρώνεις το ταψί σου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Καθαρίζεις τα κρεμμύδια και κόβεις σε φέτες πάχους 1-1.5 εκ. Στη συνέχεια ξεχωρίζεις τις ροδέλες σε δαχτυλίδια.
  3. Σε τρία βαθιά πιάτα ή μπολ θα βάλεις ξεχωριστά το γάλα, το corn flour και στο τελευταίο μπολ θα ανακατέψεις την τριμμένη φρυγανιά — ή ότι άλλο χρησιμοποιήσεις – με την μαγιά, το κύμινο και την πάπρικα.  Προσθέτεις και λίγο αλάτι.
  4. Βυθίζεις κάθε δαχτυλίδι κρεμμυδιού στο γάλα, στη συνέχεια το περνάς από το corn flour, το ξαναβυθίζεις το γάλα και στη συνέχεια το σκεπάζεις με το μείγμα για πανάρισμα που έχεις φτιάξει.
  5. Τοποθετείς τα δαχτυλίδια, δίπλα το ένα στο άλλο — μια μόνο σειρά — πάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
  6. Φουρνίζεις για 15 περίπου λεπτά (μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα) αφού τα γυρίσεις μία φορά στο μισό διάστημα και σερβίρεις με όποιο dip έχεις επιλέξει.
Advertisements