mom.jpg

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχεις μάθει πάρα πολλά από τη μαμά σου αλλά σίγουρα δεν σου τα έχει μάθε όλα… ή της ξέφυγαν μερικά … ή δεν πρόλαβε.  Γιατί δούλευε πολύ, γιατί έφυγες από το σπίτι μικρή, γιατί δεν ενδιαφερόσουνα και τόσο όταν ήσουν πιό νέα και τώρα ή μανούλα σου δεν υπάρχει πια.

Εδώ λοιπόν η «cookingpartner» σου, μαζεύει για σένα πληροφορίες και τις καταγράφει.  Λίγα ακόμα καινούργια που δεν μας έμαθε η μαμά μας είναι:

  1. Αν χρησιμοποιείς πολλά μπαχαρικά στην κουζίνα σου (κύμινο, κόλιανδρο, κανέλα κ.τ.λ.) είναι καλύτερα να έχεις ολόκληρους τους σπόρους.  Θα καβουρδίζεις σε ένα πολύ καυτό τηγάνι την ποσότητα που χρειάζεσαι (όλους μαζί) για λίγο ώστε να βγάλουν τα έλαια και τα αρώματα τους και στη συνέχεια τα τρίβεις (καλύτερα στο γουδί) ή αν δεν έχεις στο multi ή στον μύλο μπαχαρικών.  Η γεύση τους θα αυξηθεί στο πολλαπλάσιο.
  2. Ο χρόνος, όταν ετοιμάζεις τραπέζι, είναι πολύ σημαντικός. Πρέπει να προγραμματίζεις ώστε να έχεις τα πάντα έτοιμα την ώρα που πρέπει.  Για το λόγο αυτό να ξεκινάς ΠΑΝΤΑ από το πιάτο που θέλει περισσότερο χρόνο.
  3. Τα βραστά αβγά πρέπει να βράζουν σε πολύ αλατισμένο νερό. Έτσι, δεν σπάνε και ξεφλουδίζουν πιό εύκολα.
  4. Το μαχαίρι που χρησιμοποιείς (ελπίζω να είναι ένα καλό μαχαίρι του chef) πρέπει να το έχεις ΠΑΝΤΑ πολύ καλά ακονισμένο αλλιώς θα σου καταστρέψει όποιο τρόφιμο κόβεις.