cheese sables.jpg

Αν είσαι σαν και εμένα, προτιμάς τις αλμυρές λιχουδιές από τις γλυκές.  Επίσης, βαρέθηκες να τρως ξηρούς καρπούς μαζί με το ποτό σου και, δεν θέλεις να καταναλώσεις ένα πακέτο πατατάκια.

Εδώ, λοιπόν σου έχω μια ιδέα για να φτιάξεις αλμυρά μπισκοτάκια τόσο εύκολα που θα τα φτιάχνεις μια φορά την εβδομάδα και θα τσιμπάς όλη την ώρα.

Χρειάζεσαι για περίπου 30 κομμάτια:

  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο (μαλακωμένο)
  • 100 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 100 γρ. δυνατό τυρί (50/50 παρμεζάνα και cheddar ή pecorino, regato ή mezzovone –όπως βλέπεις η παρμεζάνα παραμένει και επιλέγεις το δεύτερο τυρί ανάλογα με τα γούστα σου)
  • 1 πρέζα μπούκοβο ή πιπέρι cayenne
  • 1 κ.σ. φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σου ψιλοκομμένο (ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, διόσμο, λεμονοθύμαρο, κίμινο, κόλιανδρο, cayenne, μπούκοβο, σκόρδο με αλάτι σε σκόνη….) ή αν προτιμάς  1 κ.γ.  πάπρικα (καπνιστή) – Eμένα η προτίμηση μου είναι με κίμινο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Παπαρουνόσπορο ή σουσάμι για τη διακόσμιση.

Διαδικασία:

  1. Ανακατεύεις όλα τα υλικά στο mixer μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  2. Σχηματίζεις ένα ρολό, τυλίγεις καλά και σφιχτά σε ζελατίνα και βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα για να σφίξει.
  3. Όση ώρα παγώνει το μείγμα σου στρώνεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και δέκα λεπτά πριν το βγάλεις από το ψυγείο προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C και .
  4. Κόβεις σε λεπτές φέτες, τα στρώνεις στο αντικολλητικό χαρτί πασπαλίζεις με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο ή και τα δύο και φουρνίζεις για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Αφήνεις να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα ώστε να γίνουν τραγανά πριν τα καταναλώσεις.

Μπορείς, εναλλακτικά να πασπαλίσεις με λίγο δενδολίβανο και χοντρό αλάτι που θα τρίψεις με το γουδί ή με λίγους κόκκους κύμινο ή κόλιανδρο προσοχή όμως όχι όλα μαζί θα πρέπει να επιλέξεις ένα απ’όλα που θα τα χαρακτηρίζει.

 

 

 

Advertisements