Λεπτά sticks που θα φτιάξεις από κολοκύθια, πατάτες ή καρότα για να συνοδέψεις κάποιο ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, για να στολίσεις μια πιατέλα με ψητά κρέατα ή λαχανικά ή να απολαύσεις πάνω από μια ζεστή και γευστική σούπα.

Θα τα φτιάξεις μισή ωρίτσα πριν χρειασθεί να τα σερβίρεις και θα τα αφήσεις να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί, ξεσκέπαστα και όχι σε κλειστό σημείο (ας πούμε στο φούρνο) για να μείνουν τραγανά.

Χρειάζεσαι:

  • 3-4 μεγάλα κολοκύθια (ή πατάτες ή καρότα)
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 330 ml. μπύρα
  • 200 ml. λάδι
  • Αλάτι

Διαδικασία

Καθαρίζεις και πλένεις καλά τις πατάτες και τα κολοκύθια. Με τη βοήθεια του pealer κόβεις σε πολύ λεπτές λωρίδες σαν noodles. Ρίχνεις λίγο αλάτι και πιπέρι αν θες και τα στρώνεις πάνω σε απορροφητικό χαρτί, πιέζοντας λίγο, για να μην έχουν υγρά.

pealer

Εν τω έχεις έτοιμο το κουρκούτι που θα φτιάξεις ανακατεύοντας λίγο-λίγο το αλεύρι με τη μπύρα και το αλάτι μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός.

  • Αυτό το ίδιο κουρκούτι που είναι ιδιαίτερα νόστιμο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για κολοκύθια ή μελιτζάνες (τηγανιτά) ή για μπακαλιάρο, γαρίδες, καλαμαράκια και όπου αλλού μπαίνει κουρκούτι. 

kourkouti

Σε ένα μεγάλο, βαθύ κατά προτίμηση τηγάνι, ζεσταίνεις καλά το λάδι. Βυθίζεις λίγα λίγα τα κολοκύθια (ή όποιο άλλο λαχανικό έχεις) στο κουρκούτι.

Παίρνεις λίγα-λίγα με μία τρυπητή κουτάλα, τινάζεις λίγο για να φύγει το επιπλέον και, ρίχνεις στο καυτό λάδι.  Μόλις ροδίσουν αρκετά τα βγάζεις πάλι με μία τρυπητή κουτάλα και ακουμπάς πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Προσοχή, ρίχνεις κολοκύθια και πατάτες λίγα-λίγα στο τηγάνι για να μην ρίξεις την θερμοκρασία.  Αν γίνει αυτό θα ρουφήξουν πολύ λάδι και δεν θα γίνουν τραγανά.

Advertisements