Το κουνουπίδι, νομίζω, το έχω ξαναπεί δεν είναι το αγαπημένο λαχανικό πολλών ανθρώπων.  Ο βασικός λόγος είναι επειδή μυρίζει έντονα όταν βράζει  — αλλά έχουμε πει, μερικά κομμάτια κόρα ψωμιού σε ένα σακουλάκι από τουλπάνι μέσα στο νερό που βράζει ελαττώνει πολύ τη μυρωδιά – το ίδιο κάνει και το ξύδι και μισή λεμονόκουπα –. 

Είναι εύκολο και υγιεινό και μπορούμε να το φτιάξουμε με πολλούς τρόπους για να το προσφέρουμε σαν μεζεδάκι, πρώτο πιάτο ή σαν συνοδευτικό μαζί με κάτι άλλο.  Αυτό το κουνουπίδι που σου συνιστώ έχει ακόμα ένα προσόν. Δεν το  βράζεις οπότε, αντίο η μυρωδιά που σε ενοχλεί τόσο πολύ.

Πάμε να φτιάξουμε μια τέλεια λιχουδιά με κουνουπίδι και τυρί που θα σε εντυπωσιάσει.

Υλικά:

  • 1 μέτριο κουνουπίδι που θα σου γεμίσει 4 κούπες αφού το περάσεις στο multi και το κάνεις σαν ρύζι
  • 4 αβγά
  • 450 γρ. τριμμένη mozzarella (2 κούπες) χωρισμένη στα δύο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο ή περασμένο στο multi
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. χοντρό πιπέρι (φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220°C και στρώνεις το ταψί σου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Αφού καθαρίσεις και κόψεις το κουνουπίδι σε μπουκετάκια αφαιρώντας το μεγαλύτερο μέρος των κοτσανιών τρίψε τα στο multi ή στο food processor τόσο όσο να κοπεί σε μικρά κομματάκια όσο ένας κόκκος ρύζι.
  3. Βάλε το  τριμμένο κουνουπίδι σε ένα πυρίμαχο μπολ (που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων) σκεπασμένο με μια ζελατίνα για 10 λεπτά (τόσο χρειάζεται μέχρι να μαλακώσει) – ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μικροκυμάτων ίσως χρειασθεί λιγότερο ή περισσότερο χρόνο, δοκιμάζεις για να βεβαιωθείς.
  4. Μόλις ετοιμαστεί αφαίρεσε την ζελατίνα και άφησε το να κρυώσει αρκετά
  5. Πρόσθεσε και ανακάτεψε τα υπόλοιπα υλικά, τα 2 αβγά με την ΜΙΣΗ τριμμένη mozzarella, τη ρίγανη, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Δοκίμασε μια στάλα στην άκρη του πιρουνιού για να βεβαιωθείς.
  6. Μοίρασε το μείγμα σου στα δύο και άπλωσε πάνω στο χαρτί σχηματίζοντας δύο ίσα τετράγωνα ή δύο κύκλους.
  7. Φούρνισε για 25 λεπτά, σύρε το ταψί από το φούρνο και πασπάλισε την υπόλοιπη mozzarella από πάνω και φούρνισε για ακόμα 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει η mozzarella και να ροδίσει. Θα πρέπει να είναι αρκετό σκούρο το χρώμα στις άκρες.
  8. Αφήνεις να κρυώσει μερικά λεπτά και κόβεις σε μπαστουνάκια.

Μπορείς να τα σερβίρεις, σαν μεζεδάκι, σκέτα ή να τα προσφέρεις μαζί με μια sauce ή dip που σου αρέσει ή να συνοδέψεις ένα ψητό κρέας  ή ψάρι.

cauliflower breadsticks.jpg

Αυτό το  μικρό video σου δείχνει την διαδικασία.

 

 

Πηγή:

 

Advertisements