Σου αρέσει η pizza, είμαι σίγουρη.  Σου αρέσει, ακόμα περισσότερο η κρύα pizza, αυτή που έχει περισσέψει από την χθεσινή κραιπάλη και, που, δεν μπορείς να αντισταθείς. Τρως ένα –δύο κομμάτια πριν τον καφέ ή και μαζί. 

Αυτή την αλλιώτικη pizza θα την λατρέψεις γιατί είναι με κρέας, είναι turbo, είναι γευστική, νόστιμη και πανεύκολη και μπορείς να τη φτιάξεις για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, για το πάρτι, για την συγκέντρωση, για τη βραδιά μπιρίμπας, για τους φίλους που θα μαζευτούν να δουν τον αγώνα, για την εκδρομή ή το pick nick.

Άμα τη φτιάξεις θα σου αρέσει τόσο πολύ που θα την φτιάχνεις, ξανά και ξανά και, κάθε φορά, ανάλογα με τα πράγματα που έχει το ψυγείο σου ή ανάλογα με την όρεξη θα την κάνεις και ένα “τσικ” διαφορετική.

Για 8 άτομα χρειάζεσαι συνολικά 45 λεπτά – 15 προετοιμασία και 30 ψήσιμο.  Για δες:

Υλικά:

  • 1 πακέτο με 2 φύλλα ζύμη (ότι θες) ή για pizza που υπάρχει έτοιμη στο εμπόριο
    • Μπορείς να πάρεις και ζύμη ψωμιού, ή αν τόχεις με τις ζύμες να φτιάξεις γρήγορα-γρήγορα ένα ή να αγοράζεις όποια ζύμη σου αρέσει (χωριάτικη, κουρού, σφολιάτας – ο καθένας ανάλογα με τα γούστα του!)
  • ½ κ. κιμά μοσχαρίσιο (ότι σου αρέσει αλλά επειδή πρέπει να έχει και λίγο λίπος ο λαιμός ή η ελιά κάνουν αρκεί ο κρεοπώλης να σου βγάλει τα πολλά παχάκια γύρω-γύρω)
  • 4 φέτες bacon που θα έχεις τσιγαρίσει καλά (σε ένα καυτό τηγάνι μέχρι να ξεροψηθούν και μετά θα σπάσεις σε μικρά κομματάκια – μπορείς αν προτιμάς να το ψιλοκόψεις το bacon πρώτα και να το τσιγαρίσεις μετά – σε κάθε περίπτωση θα το βάλεις σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να το χρησιμοποιήσεις.  Κράτησε το τηγάνι με το λίπος γιατί θα σου χρειασθεί.
  • 200 γρ. λουκάνικο που σου αρέσει, κομμένο σε φέτες
  • 6 λεπτές φέτες  jambon (ψιλοκομμένες, φέτες για τοστ)
  • Ένα μικρό σαλάμι κομμένο σε φέτες ή μια έτοιμη συσκευασία που υπάρχει στο εμπόριο, έτοιμο κομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι ή και τα δύο μαζί (1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο και 1 κ.σ. λάδι)
  • 2 -3 μεγάλες πατάτες που θα κάνεις  Hash Browns
    • Τα hash browns ή hashed browns, στη γλώσσα μας ξεροτηγανίδια,  είναι μία απλούστατη παρασκευή από τριμμένη πατάτα (στον τρίφτη του κρεμμυδιού) που τηγανίζεται σε λίγο λάδι ή βούτυρο.  Αφού καθαρίσεις και τρίψεις 2-3 πατάτες θα αλατοπιπερώσεις και σε ένα μεσαίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι θα βάλεις 1-2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι ή και τα δύο μαζί και αφού ζεσταθεί, καλά, θα στρώσεις τις πατάτες σε όλη την επιφάνεια μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν από τη μια μεριά.  Θα τις γυρίσεις, μια φορά, μέχρι να ψηθούν και από την άλλη μεριά, αδειάζεις το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να ρίξει το περιττό λίπος και, αφού κρυώσει λίγο ώστε να μπορείς να το πιάσεις, θα το θρυμματίσεις
  • 450 γρ. τριμμένο τυρί  (ένα ή και περισσότερα της αρεσκείας σου – cheddar, pecorino, κασέρι, γραβιέρα και mozzarella)
  • 6 αβγά
  • 60 ml. γάλα
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα + ακόμα 3-4 κ.σ. για το τέλος

Σημείωση: Αν τα αλλαντικά σου φαίνονται πολλά ή δεν σου αρέσουν μπορείς κάποιο να αφαιρέσεις  ή κάθε φορά να κάνεις παραλλαγές και να βάζεις κάτι άλλο. Ας πούμε σε κάποιον αρέσει η μορταδέλα ενώ τα παιδιά — και εγώ — δεν αγαπούν και πολύ τα λουκάνικα.

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάζεις το bacon και τα hash browns όπως είπαμε παραπάνω και έχεις φροντίσει να ξεπαγώσεις τη ζύμη.
  2. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190°C.
  3. Ετοιμάζεις ένα ρηχό, ορθογώνιο ταψί (25Χ35 περίπου) που αλευροβουτυρώνεις ή στρώνεις με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αβγά, το γάλα, το αλατοπίπερο και 4 κ.σ. παρμεζάνα. Άφησε στο πλάι.
  5. Στο τηγάνι που έχεις τσιγαρίσει το bacon (και έχεις κρατήσει το λίπος) τσιγάρισε λίγο τα λουκάνικα που θα έχεις κόψει σε φέτες και, μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, πρόσθεσε τον κιμά και τσιγάρισε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει.  Όταν θα έχουν απορροφηθεί τα υγρά, πρόσθεσε το bacon ανακάτεψε.
  6. Άπλωσε τη ζύμη σου ώστε να καλύψεις όλο το ταψί μαζί και να είναι λίγο ανασηκωμένη γύρω-γύρω. Η ζύμη σου θα πρέπει να είναι καλά ενωμένη και να μην έχει κενά.  Κάνε μερικές τρύπες με το πιρούνι και άπλωσε από πάνω τα θρυμματισμένα hash browns.
  7. Από πάνω θα στρώσεις τον κιμά με το bacon και τα λουκάνικα και στη συνέχεια θα στρώσεις τις φέτες jambon και το σαλάμι.
  8. Πασπάλισε όλη την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί.
  9. Άδειασε από πάνω το μείγμα με το γάλα και τα αβγά (φρόντισε να πάει παντού) και, πασπάλισε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  10. Φουρνίζεις για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει σε όλη την επιφάνεια και να δεις ότι στη μέση ακριβώς τα αβγά έχουν ψηθεί.

Όταν βγάλεις την pizza από το φούρνο άφησέ την να δέσει τα υλικά της για 5 λεπτά και μετά κόψε σε ορθογώνια κομμάτια και σερβίρεις με μια δροσερή, φρέσκια σαλάτα και παγωμένη μπύρα για τους μεγάλους και ένα ωραίο χυμό για τα παιδιά.

 

Πηγή:
Advertisements