To strudel το ξέρεις.  Είναι εκείνο το υπέροχο, Αυστριακό, γλυκό που έχει μέσα μήλα και γαλέτα και καρύδια που το τυλίγουμε με φύλλο και το τρώμε, συνήθως, τα Χριστούγεννα.

Η σοκολάτα όμως είναι, όσο να πεις, φετίχ, για τους περισσότερους φίλους και γνωστούς που γνωρίζω.  Η σοκολάτα με το αχλάδι είναι ένας τέλειος συνδυασμός. Άμα βάλεις και καρύδια, ε τότε, ο Παράδεισος της Γεύσεις έχει ανοίξει τις πόρτες του και σε περιμένει.

Πανεύκολο, γρήγορο, συναρπαστικό, διαφορετικό και θα γίνει ανάρπαστο.

Θα είναι έτοιμο σε 30 λεπτά και τα υλικά που χρειάζεσαι για 12 (περίπου) μερίδες είναι:  

Για το strudel:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2-3 μέτρια αχλάδια (όχι πολύ ώριμα) καθαρισμένα και κομμένα σε μικρό καρεδάκι
  • 200 γρ. καρυδόψιχα (χονδροκομμένη)

Για την κρέμα σοκολάτα:

  • 750 ml. γάλα (πλήρες)
  • 7 κρόκους (καλύτερα να μην είναι παγωμένα τα αβγά)
  • 1 ασπράδι για άλειμμα
    • Με τα ασπράδια κάνεις μια ΤΕΛΕΙΑ ομελέτα
  • 140 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 90 γρ. corn flour
  • 150 γρ. κουβερτούρα Nestlé bitter ) – κομμένη σε μικρά κομματάκια για να λιώσει πιο εύκολα

Ετοιμασία:

  1. Ξεκινάς με την κρέμα σοκολάτας γιατί πρέπει να κρυώσει καλά πριν την απλώσεις πάνω στο φύλλο.
  2. Εν τω μεταξύ, αν το φύλλο είναι κατεψυγμένο το βγάζεις από την κατάψυξη να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου
    • Αν ανοίξεις το φύλλο, από το πακέτο, σκέπασε το με μια υγρή πετσέτα για να μη σου στεγνώσει.
  3. Ανακατεύεις τους κρόκους με τη ζάχαρη και το corn flour.
  4. Βάζεις το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί (δεν χρειάζεται να βράσει).
  5. Αφού ζεσταθεί, ρίχνεις σιγά-σιγά, λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα με τα αβγά. Ανακατεύεις καλά μέχρι να ενοποιηθούν και αδειάζεις το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα.
  6. Δυναμώνεις τη φωτιά, να πάρει μια βράση, ανακατεύεις και αποσύρεις από τη φωτιά.
  7. Προσθέτεις τη σοκολάτα, ανακατεύεις μέχρι να λιώσει και αφήνεις να κρυώσει καλά.
  8. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C
  9. Αφού κρυώσει η σοκολάτα καλά απλώνεις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί το φύλλο σφολιάτας και αλείφεις όλη την επιφάνεια με την κρέμα σοκολάτας, αφήνοντας κενό ένα περιθώριο 2 εκ. γύρω-γύρω
  10. Απλώνεις από πάνω τα ψιλοκομμένα αχλάδια και πασπαλίζεις με τα καρύδια.
  11. Βρέχεις με λίγο χτυπημένο ασπράδι ή με λίγο νερό το κενό περιθώριο και τυλίγεις τη σφολιάτα για να φτιάξεις ένα ρολό.
  12. Αλείφεις με το ασπράδι αβγού και πασπαλίζεις με λίγη ζάχαρη.
  13. Φουρνίζεις για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
  14. Αφήνεις να κρυώσει πριν κόψεις το strudel που μπορείς να σερβίρεις με κρέμα γάλακτος, sauce σοκολάτας ή σαντιγί.

 

 

 

 

Advertisements