Περισσότερος χρόνος θα σου χρειασθεί για να προθερμάνεις το φούρνο σου, από το χρόνο που χρειάζεσαι, για να ετοιμάσεις αυτά τα τέλεια μπισκοτάκια.

Θέλεις μόλις 3 υλικά που, σίγουρα, έχεις πάντα στο σπίτι: αβγό, ζάχαρη, αμύγδαλα (ακόμα και με τη φλούδα, αρκεί να είναι ωμά, άψητα και κομμένα πολύ λεπτά  (filé).

Τι άλλο θέλεις από ένα μπισκοτάκι.  Να γίνεται γρήγορα, να το αγαπήσουν όλοι, να είναι οικονομικό, τραγανό και, κυρίως, εύκολο.

Ακόμα και δίαιτα να κάνεις, 2 μπισκοτάκια με ένα ποτήρι γάλα για πρωινό ή, για snack ή για το βράδυ, αν θέλεις να φας κάτι πολύ ελαφρύ, είναι ότι καλύτερο.

Χρειάζεσαι (για 20 μπισκοτάκια, ανάλογα με το μέγεθος):

  • 6 κ.σ. (75 γρ.) ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 125 γρ. αμύγδαλα (ασπρισμένα ή όχι, αρκεί να είναι ανάλατα) φιλέ καλύτερα
    • Αν δεν βρεις μπορεί να είναι και χοντροαλεσμένα, δεν θα έχουν όμως το ίδιο αποτέλεσμα γιατί αυτό που θέλεις είναι να καβουρδιστούν τα αμύγδαλα καθώς θα ψήνεται το μπισκότο)

Διαδικασία:

  1. Στρώσε με αντικολλητικό χαρτί 2 ταψιά του φούρνου σου που θα τοποθετήσεις – μαζί με τα μπισκότα — στην επάνω (δεύτερη θέση) και στην κάτω (προτελευταία θέση) σχάρα (σαν να έχεις χωρίσει το φούρνο στα τρία!) και άναψε τον να προθερμαίνεται στους 160°C
  2. Χτύπησε καλά, για ένα λεπτό, το αβγό με τη ζάχαρη να ενοποιηθεί και να είναι λίγο πηχτό. Πρόσθεσε τα αμύγδαλα και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να καλυφθούν τα αμύγδαλα από το μείγμα αβγό-ζάχαρη.
  3. Αμέσως και, με γρήγορες κινήσεις, θα βάζεις από δύο κουταλιές από το μείγμα πάνω στο απορροφητικό χαρτί, σε απόσταση γύρω στα 5 εκ. το ένα από το άλλο για να σχηματίσεις τα μπισκοτάκια.
    • Επειδή το μείγμα σου δεν έχει αλεύρι για να στέκεται πρέπει να κάνεις τη διαδικασία αρκετά γρήγορα και μάλιστα για κάθε μπισκότο να κάνεις και ένα γύρω με το κουτάλι για να το ξανά-ανακατεύεις.
  4. Με την πλάτη ενός πηρουνιού πάτησε τα μπισκότα προς τα κάτω για να πλατύνουν λίγο και να σχηματίσουν μερικές ραβδώσεις στην επάνω πλευρά.
  5. Βάλε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα μπισκοτάκια σου θα ροδίσουν στην επιφάνεια σαν να έχουν καβουρδισθεί τα αμύγδαλα και στεγνά.
  6. Μεταφέρεις, με προσοχή,  το απορροφητικό χαρτί πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 λεπτά στη συνέχεια τα μεταφέρεις σε μια πιατέλα ή σε ένα κουτί με τη βοήθεια μιας πλατειάς σπάτουλας για να μη σου σπάσουν.

Σε στεγνό και δροσερό περιβάλλον θα διατηρηθούν τραγανά για 1-2 μέρες. Αν μαλακώσουν πολύ μπορείς να τα βάλεις σε απορροφητικό χαρτί και ξανά σε προθερμασμένο φούρνο για 6-7 λεπτά.

 

Πηγή:

Advertisements