Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, αυτό είναι σίγουρο. Όταν όμως δεις τους πάγκους της λαϊκής γεμάτους σπαράγγια, τότε, είναι σίγουρο ότι η άνοιξη ήρθε.

Έχουμε μιλήσει για τα σπαράγγια και έχουμε αναλύσει όλες τις συναρπαστικές τους ιδιότητες.  Μην τα παραβλέπεις λοιπόν.  Είναι πεντανόστιμα, ετοιμάζονται γρήγορα και είναι ότι πρέπει αν προσέχεις τη διατροφή σου.

Την άνοιξη, όλοι μπαίνουμε στην διαδικασία «κάνω δίαιτα«, «να χάσω κανένα κιλό τώρα που θα αρχίσουν τα μπάνια» και άλλα τέτοια. Άσε που όσο πιο πολύ ζεσταίνει ο καιρός τόσο πιο ελαφριά θέλεις να τρως. Μια σαλάτα, με σπαράγγια είναι ότι πρέπει.

Χρειάζεσαι:

  • 1 ματσάκι, τρυφερά, φρέσκα σπαράγγια (αν είναι απαραίτητο κόψε το κάτω μέρος)
  • 2-3 μέτριες πατάτες, που θα βράσεις σε λίγο αλατισμένο νερό (αν είναι λεπτόφλουδες οι πατάτες μπορείς να αφήσεις τη φλούδα αφού τις πλύνεις πολύ καλά)
    • αν βρεις baby πατάτες θα βάλεις 5-6 αφού τις πλύνεις καλά  και θα τις μαγειρέψεις με τη φλούδα
  • 2 αβγά
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι (μπορείς και φρέσκο αν σου αρέσει)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½  λεμόνι (το χυμό) και λίγο ξύσμα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία 

  • Αφού βράσεις τις πατάτες τις κόβεις στα 2 (αν είναι baby) ή στα 4 αν είναι κανονικές.
  • Έχεις βρασμένα τα αβγά που θα πρέπει να έχουν κρυώσει καλά μέσα σε παγωμένο νερό. Τα ξεφλουδίζεις και τα κόβεις στη μέση.
  • Ζεματίζεις τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά.
  • Ανακατεύεις, με το φτερό, το ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.  Δοκιμάζεις.
  • Σε μια πιατέλα απλώνεις τις πατάτες, τα αβγά και τα σπαράγγια και περιχύνεις με το dressing.

 

Από το «Dine & Dash»

Advertisements