Ένα μπισκοτάκι που θα φτιάχνεις μια φορά την εβδομάδα και θα έχεις σε ένα μεταλλικό κουτί για τον καφέ, για το πρωϊνό, για το δεκατιανό.  Θα τα δώσεις στα παιδιά στο σχολείο για να φάνε στο διάλειμμα ή μαζί με ένα ποτήρι γάλα πριν πέσουν για ύπνο.  Το ίδιο θα κάνεις και εσύ.

Πανεύκολα, γίνονται σε λιγότερο από μία ώρα και με κάθε δόση θα φτιάξεις καμιά τριανταριά.

Χρειάζεσαι:

  • 2 φλιτζάνια (280 γρ.) καβουρδισμένα αμύγδαλα που θα έχεις περάσει στο multi (ένα με δύο click, ίσα να σπάσουν λίγο)
    • Μπορεί να είναι με την φλούδα ή χωρίς, δεν έχει σημασία αρκεί να μην είναι αλατισμένα και, καλύτερα, να μην είναι ψημμένα
  • 270 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 4 αβγά
  • 350 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 230 γρ. βούτυρο φρέσκο, κομμένο σε κομματάκια και σε θερμοκρασία δωματίου — μαλακωμένο.
  • 1 κ.σ. απόσταγμα αμυγδάλου (βρίσκεις στα supermarkets)
    • αν δεν έχεις βάλε 1 κ.σ. amaretto
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.σ. αλάτι

Διαδικασία:

  1. Καβουρδίζεις τα αμύγδαλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς προσθήκη λίπους) για τρία λεπτά, ανακατεύοντας.  Τα αδειάζεις πάνω σε απορροφητικό χαρτί να κρυώσουν καλά.
  2. Κοσκινίζεις το αλεύρι και το ανακατεύεις με το αλάτι και το baking powder.
  3. Στον κάδο του mixer χτυπάς τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και χτυπάς μέχρι να αποκτήσεις μία λεία κρέμα. Ρίχνεις το απόσταγμα αμυγδάλου και, κουταλιά-κουταλιά, το αλεύρι ανακατεύοντας.
  5. Όταν τελειώσει το αλεύρι προσθέτεις τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύεις ακόμα μια φορά.
  6. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C και στρώνεις το ταψί σου με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Βγάζεις τη ζύμη από τον κάδο και, πάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, σχηματίζεις ένα ή δύο ρολά, όχι πολύ φαρδιά, και τα βάζεις πάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
  8. Φουρνίζεις για 20 λεπτά μέχρι να σφίξει το ζυμάρι
  9. Βγάζεις από τον φούρνο (χωρίς να τον σβήσεις) αφήνεις να κρυώσει λίγο (όσο να μπορείς να ακουμπήσεις) και κόβεις διαγώνια σχηματίζοντας τα μπισκότα σου.almond cookies2
  10. Τα απλώνεις και πάλι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και φουρνίζεις για ακόμα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

 

Advertisements