Την εποχή της φράουλας θα πρέπει να την εκμεταλλευθείς.  Θα φτιάξεις μαρμελάδες και coulis. Θα δημιουργήσεις τάρτες και θα φτιάξεις θεϊκή pavlova.  Θα ετοιμάσεις σιρόπι για τα καλοκαιρινά γλυκά ή το γιαουρτάκι,

  • 2 φύλλα σφολιάτας που θα έχεις ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ricotta (μπορείς, εναλλακτικά να βάλεις cottage cheese, mascarpone,το τυρί κρέμα της αρεσκείας σου, τύπου Philadelphia, ή ανθότυρο — ακόμα και μανούρι)
  • α2 κ.σ. απόσταγμα βανίλιας
    • Αν έχεις φρέσκια βανίλια (λοβό) θα πάρεις τους σπόρους από 2 λοβούς
  • 150 γρ. φράουλες κομμένες σε λεπτές, μακρόστενες, φέτες
  • Ζάχαρη άχνη
  • Γιαούρτι στραγγιστό,  σαντιγί ή παγωτό βανίλια

Διαδικασία:

  1. Ξεπαγώνεις, καλά τη σφολιάτα και στρώνεις το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί
  2. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 2
  3. Ανακατεύεις καλά τη ricotta με το απόσταγμα βανίλιας και αδειάζεις το μισό μείγμα στη μέση κάθε φύλλου σφολιάτας (αφήνοντας περιθώριο 3 πόντους γύρω-γύρω) που ανοίγεις πάνω στο αντικολλητικό χαρτί
  4. Τοποθέτησε τις ψιλοκομμένες φράουλες, κυκλικά πάνω από το τυρί
  5. Ξεκινώντας από το πάνω σημείο της σφολιάτας δίπλωνε την άκρη προς τα μέσα, κάνοντας μικρές πιέτες που θα πιέζεις για να κολλήσουν. strawberry1
  6. Αφού ολοκληρώσεις και κλείσεις τις τάρτες γύρω-γύρω ώστε να μη φεύγει το περιεχόμενο φουρνίζεις για 30-35 λεπτά μέχρι να δεις φουσκάλες γύρω από τις φράουλες και την σφολιάτα να έχει ροδίσει.
  7. Αφού αποσύρεις από το φούρνο αφήνεις να κρυώσει η τάρτα λίγο και πριν το σερβίρισμα πασπαλίζεις με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Μπορείς να σερβίρεις με 1-2 κουταλιές γιαούρτι ή σαντιγί ή παγωτό.

 

Πηγή:
Advertisements