Κοτόπουλο; εύκολο, οικονομικό και λατρεμένο.  Σπαράγγια; ανοιξιάτικα, τρυφερά, θρεπτικά και γεμάτα βιταμίνες.  

Ένα υπέροχο πιάτο που θα φτιάξεις στο άψε-σβήσε και που θα συνοδέψεις με λίγο basmatti (ακόμα και στον ατμό).  Και νόστιμα θα φας και υγιεινή διατροφή θα κάνεις και δεν θα επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με περιττές θερμίδες.

Σε 25 λεπτά θα βάλεις 3 πολύ χορταστικές μερίδες στο τραπέζι.

Χρειάζεσαι (αν έχεις wok ήρθε η ώρα να το βγάλεις από το ντουλάπι που μαζεύει σκόνη, αν δεν έχεις ένα πλατύ και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι είναι ότι πρέπει:

  • 1 ματσάκι σπαράγγια φρέσκα και τρυφερά
    • Θα κόψεις την κάτω άκρη και θα ξεφλουδίσεις τον κορμό με το pealer και θα κόψεις σε μικρά κομματάκια (περίπου 1 με 1½ εκ.) ξεκινώντας από την κορυφή που θα αφήσεις ολόκληρη
  • 1 κ.σ. πολτοποιημένο σκόρδο
  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα ή κόκκαλο κομμένο σε κύβους 2 εκ.
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 60 ml. σάλτσα σόγια (soy sauce)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. corn flour
  • 2 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικό)

Οδηγίες:

  1. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνεις το σκεύος σου και αφού ζεσταθεί καλά βάζεις 1 κ.σ. λάδι. Πρόσθεσε τα σπαράγγια με μια πρέζα αλάτι και μαγείρεψε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο.  Στο τελευταίο ½ λεπτό πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτεψε καλά. Αποσύρεις από το σκεύος με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και αφήνεις στο πλάι.
  2. Συμπληρώνεις λίγο λάδι (αν χρειάζεται) και αφού αλατοπιπερώσεις το κοτόπουλο (με προσοχή γιατί ή σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή!) το ρίχνεις στο σκεύος και ανακατεύεις μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές (3-4 λεπτά από κάθε πλευρά).
  3. Όσο μαγειρεύεις το κοτόπουλο, ετοίμασε τη σάλτσα ανακατεύοντας το χυμό λεμόνι, με το μέλι, το σάλτσα σόγιας και τo corn flour.  Άφησε στην άκρη.
  4. Μόλις θωρακιστεί και ροδίσει το κοτόπουλο ξαναβάλε τα σπαράγγια στο σκεύος, πρόσθεσε τη σάλτσα, ανακάτεψε, δοκίμασε και συνέχισε να μαγειρεύεις μέχρι δέσει η σάλτσα και να αγκαλιάσει το κοτόπουλο και τα σπαράγγια.
  5. Πασπαλίζεις με σουσάμι και σερβίρεις ζεστό με λίγο άσπρο ρύζι
Πηγή:
Advertisements