Μπορείς να τον ετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα, να είναι έτοιμο το πακετάκι στο ψυγείο και μόλις γυρίσεις σπίτι μέχρι να αλλάξεις ρούχα και να κάνεις ένα ντουσάκι το φαγάκι σου γευστικό, υγιεινό, νόστιμο και με απ’ όλα θα είναι έτοιμο. 

Και με bonus γιατί θα ψηθεί στο χαρτί και δεν θα λερώσεις παρά μόνο το μαχαιροπήρουνο, άντε και το πιάτο γιατί μπορείς — εύκολα — να ανοίξεις το πακέτο και να φας από εκεί!!!

Εγώ επειδή οργανώνομαι καλά, και δεν θέλω να περνάω όλη τη μέρα, κάθε μέρα στην κουζίνα, ετοιμάζω 3-4 πακετάκια, ίδια, και τα βάζω στην κατάψυξη.  Υπολογίζω λίγο περισσότερη ώρα στο φούρνο, και, έχω τέλειο φαγητό για τις μέρες που βαριέμαι ή δεν προλαβαίνω, ή αν, ξαφνικά, μου σκάσουν επισκέψεις και μείνουν για φαγητό!

Χρειάζεσαι για 2 πακέτα:

  • 2 φύλλα αλουμινόχαρτο και 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί που θα κόψεις ανάλογα με το μέγεθος του σολομού
  • 2 φιλέτα, φρέσκου σολομού (160 – 180 γρ. το καθένα
    • Μπορείς να βάλεις και τα κατεψυγμένα φιλέτα που βρίσκεις στο εμπόριο – κάθε φιλέτο είναι 120-125 γρ. οπότε σε κάθε πακέτο θα βάλεις 2 φιλέτα.  Έχουν όλοι, προσωπικά προτιμώ τα φιλέτα του ΙΚΕΑ.  Θα τα ξεπαγώσεις ή θα υπολογίσεις λίγο περισσότερη ώρα στο ψήσιμο (10 λεπτά).
  • 2 μεγάλες τομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες ή 5-6 τοματίνια κομμένα στη μέση για κάθε πακέτο
  • 4 γλυκές πιπέριες (πράσινες, κίτρινες, κόκκινες — ότι προτιμάς) κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 6-8  καρδιές αγγινάρας, κομμένες στη μέση (βρίσκες σε βάζα στα supermarkets)
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες

Διαδικασία:

  1. Προθερμαίνεις το grill (αν έχει θερμοκρασία θα την βάλεις στους 235°C.
  2. Στρώσε, δίπλα-δίπλα τα αλουμινόχαρτα με υπερυψωμένα τα πλάγια και μέσα τοποθέτησε από ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί.
  3. Βάλε τον σολομό στο κέντρο και τοποθέτησε τα λαχανικά γύρω γύρω από τον σολομό μοιρασμένα ισόποσα
  4. Αλατοπιπερώνεις καλά τον σολομό.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το ελαιόλαδο, με το λεμόνι, τη μαγιονέζα, το σκόρδο προσθέτεις ελάχιστο αλατοπίπερο και αλείφεις με αυτό το μείγμα όλη την επιφάνεια του σολομού.
  6. Στρώνεις από πάνω τις φέτες λεμόνι και κλείνεις τα πακέτα από την επάνω πλευρά.
  7. Βάλε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο σολομός.  Αν θέλεις μπορείς να ανοίξεις τα πακέτα 1 λεπτό πριν τελειώσει το μαγείρεμα για να ροδίσει στην επιφάνεια και σερβίρεις.

 

 

Advertisements