Η σοκολάτα, για τους περισσότερους, είναι φετίχ, ανάγκη, αδυναμία… δεν μπορούν χωρίς.  Την λατρεύουν μικροί μεγάλοι και δεν είναι και τεράστια αμαρτία αν καταναλώσεις με μέτρο.  

Δίνει ενέργεια και δύναμη, σε ζεσταίνει όταν κρυώνεις, σου μαλακώνει την ψυχή όταν έχεις σεκλέτια, σου γλυκαίνει την ύπαρξη όταν σε πικραίνουν οι γύρω σου.  Είναι εξακριβωμένο 100% ότι η μαύρη σοκολάτα έχει άπειρα πλεονεκτήματα και υγιεινές προδιαγραφές.  Είναι και «σατανικά» νόστιμη!  Και με αυτήν και άλλα 2-3 υλικά θα φτιάξουμε 2 πανεύκολα γλυκά που θα φάνε, χωρίς κανένα πρόβλημα ή επίπτωση, μικροί, πολύ μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι και πολυυυυύ μεγάλοι!

Raspberry Kiss Crunchettes (Τραγανές μπουκίτσες με rasberry)

rasbery kiss cranchettes

Θα πρέπει να βρεις μικρά (πολύ μικρά ταρτάκια) πουλάνε σε έτοιμες συσκευασίες στο εμπόριο από διάφορα υλικά (φύλλο, ζύμη, μπισκοτένιες).

Διαφορετικά, μπορείς να ετοιμάζεις την υπέροχη ζύμη της pasta flora (συνταγή εδώ) ή να κόψεις μικρά κομμάτια φύλλο (καλύτερα Βηρυτού — με λίγο, λιωμένο — φρέσκο βούτυρο) και να τα στρώσεις σε μαφινιέρες, για μικρά muffins — μπουκιές!.  Το πιο εύκολο, βέβαια, είναι να βρεις — υπάρχουν — κατεψυγμένα έτοιμα ταρτάκια από φύλλο ή σφολιάτα. Η δοσολογία είναι για 15 μπουκίτσες (οι τρεις έχουν 105 θερμίδες!), και, θα πολλαπλασιάσεις την συνταγή αν θέλεις να κάνεις περισσότερα.

Βήματα:

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C.
  • Αν είναι κατεψυγμένα ή έτοιμα τα στρώνεις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί (αν τα ετοιμάσεις τα βάλεις στην μαφινιέρα και θα συνεχίσεις με τον ίδιο τρόπο.
  • Βάζεις από ένα ή δύο κομματάκια σοκολάτας (2 τετράγωνα) σε κάθε μπουκίτσα και ψήνεις μέχρι να ροδίσει η ζύμη ή το φύλλο και λιώσει η σοκολάτα.
  • Αποσύρεις από το φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο η σοκολάτα (να είναι ακόμα μαλακιά αλλά όχι πολύ ζεστή) βάζεις στο κέντρο από ένα rasberry (σμέουρο) και αφήνεις να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρεις.

Μπορείς να βάλεις φράουλες, βατόμουρα ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο.  Μπορείς επίσης να βάλεις ένα κόμπο σαντιγί ή καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ή τρούφα σοκολάτας. 

Choco-Berry Crunch Yogurt Parfait (Τραγανό parfait γιαουρτιού με σοκολάτα και φράουλες

choco berry

Εύκολο, δροσερό και πανεύκολο.  Μπορεί ακόμα και το μικρό σου να το κάνει άσε που μπορείς να το απολαύσεις ακόμα και αν κάνεις αυστηρή δίαιτα.  Ολόκληρη η συνταγή έχει 218 θερμίδες οπότε καταλαβαίνεις για τι θεσπέσιο επιδόρπιο σου μιλώ.

Βήματα:

  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε 15 ώριμες ψιλοκομμένες φράουλες, 1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα (αν βρεις light ή αν φτιάχνεις τη δική σου με λιγότερη ζάχαρη ακόμα καλύτερα). Ανακατεύεις να πάει η μαρμελάδα παντού.
  • Στη συνέχεια θα πάρεις ένα μεγάλο, διάφανο ποτήρι ή ένα φαρδύ μπολ και θα το 1/3 του ποτηριού με γιαούρτι (2%), από πάνω 1/3 φράουλες και 2 κ.σ. δημητριακά (από εκείνα που είναι με μαύρη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (Multi-Grain Dark Chocolate Crunch Cheerios ή θρυμματισμένες μπάρες δημητριακών με μαύρη σοκολάτα).  Επαναλαμβάνεις την διαδικασία άλλες φορές 1/3 γιαούρτι, 1/3 φράουλες και ξηρούς καρπούς και απολαμβάνεις.
  • Μπορείς επίσης να βάλεις σοκολατένια corn flakes ή corn flakes της επιλογής σου και να συμπληρώσεις με 2-3 κ.σ. νιφάδες μαύρης σοκολάτας.
  • Μπορείς, τέλος, να προσθέσεις και λίγο σιρόπι φράουλα (αν δεν θυμάσαι πως γίνεται δες εδώ.

Chocolate Banana Nachos

 chocolate banana nachos

Αλμυρά, καλαμποκένια natchos, μπανάνα και σοκολάτα.  Έχεις ανακαλύψει πόσο πολύ ταιριάζει το αλάτι με την σοκολάτα.  Άμα φτιάξεις αυτό λοιπόν το γλυκάκι που έχει μόλις 191 θερμίδες στη μερίδα θα μου στείλεις ευχαριστίες πολλές, είμαι σίγουρη. 

Βήματα:

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C και στρώνεις το ταψί σου με αντικολλητικό χαρτί.
  • Στη συνέχεια θα κόψεις 2 καλαμποκένιες tortillas — με διάμετρο 15 εκ. (από αυτές που θα βρεις σε πακέτο στο εμπόριο) στη μέση και κάθε κομμάτι σε 3 ίσα τρίγωνα.  Στρώσε τα τρίγωνα αυτά το ένα δίπλα στο άλλο και με ένα spray λαδιού ψέκασε της με ελαιόλαδο (αν δεν έχεις spray χρησιμοποίησε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλλά πρόσεξε ίσα να τις αλείψεις, θέλουν ελάχιστο λάδι. Πασπαλίζεις με κανέλα και μια – δυο πρέζες αλάτι (να πάει παντού).
  • Φουρνίζεις για 5 λεπτά, όσο να ροδίσουν από τη μια πλευρά και στη συνέχεια, με προσοχή τις γυρίζεις για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά (ακόμα 3-5 λεπτά). Στρώσε, χωρίς να καείς τα natchos που έχεις φτιάξε με τρόπο ώστε το ένα να πατάει, λίγο πάνω από το άλλο και πασπάλισε με 3 κ.σ. τριμμένη bitter σοκολάτα, νιφάδες ή τρούφα.  Ξαναβάλε στο φούρνο για 2 λεπτά, όσο να λιώσει η σοκολάτα.
  • Ώσπου να γίνει αυτό κόψε δύο μπανάνες σε πολύ λεπτές φέτες που θα στρώσεις πάνω από την λιωμένη σοκολάτα μόλις τελειώσεις με το φούρνισμα.

Μπορείς, αν θέλεις, να πασπαλίσεις με καβουρδισμένους ή/και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή θρυμματισμένες φλωρεντίνες.  

Οι καραμελωμένο ξηροί καρποί καθώς και οι θρυμματισμένες φλωρεντίνες μπορούν να προστεθούν και στα άλλα δύο επιδόρπια. Θα γίνουν πιο νόστιμα, πλούσια και κρατσανιστά, αλλά, με περισσότερες θερμιδες!

 

 

Advertisements