Σου αρέσουν τα φρούτα, άσε που σου κάνουν καλό. Τώρα το καλοκαίρι υπάρχουν άφθονα, ποικιλία, δροσιά, χρώμα, άρωμα συνθέτουν υπέροχες φρουτοσαλάτες που θα απολαύσεις το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα ή το βράδυ.  Πριν ή μετά το φαγητό, για δεκατιανό ή απογευματινό ή για ένα ευφάνταστο snack που μπορείς να συνοδέψεις με τυριά ή, και, αλλαντικά.  Και τέλος, μπορείς, αντί για τα συμβατικά μπολ ή σαλατιέρες να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο τον καρπό για να σερβίρεις τη φρουτοσαλάτα σου. Τα «κελύφη» του πεπονιού, του καρπουζιού ή του ανανά είναι ότι πρέπει.

Προσπάθησε να συνδυάσεις χρωματικά τις σαλάτες σου, αν και, η φύση έχει τέτοια ομορφιά που ότι και να βάλεις σε ένα πιάτο θα είναι υπέροχο.

Γιαρμάδες, ροδάκινα και νεκταρίνια, βερίκοκα και βανίλιες, φράουλες και φρούτα του δάσους, καρπούζι, πεπόνι, ανανάς, μπανάνα, σύκα, σταφύλια, ακτινίδια, πράσινα και κόκκινα μήλα, αχλάδια, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα. Λίγος χυμός πορτοκάλι, μια στάλα ζάχαρη, λίγος χυμός λεμόνι, ξύσμα λεμονιού, ακόμα και μπαλσάμικο (κρέμα, βανίλια και πορτοκάλι, σύκο ή ρόδι) και, αν θέλεις, μερικές στάλες από ένα liqueur – δοκίμασε liqueur φρούτων ή μαστίχα (!!!) θα σου συνθέσουν τις ωραιότερες σαλάτες, που θα είναι απολαυστικές, και, χορταστικές για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Από συνδυασμούς άλλο τίποτα.  Να μερικές ιδέες, διαφορετικές:

 

  • Ανανάς με πεπόνι, σταφύλια, φράουλες και blackberries.
  • Καρπούζι με πεπόνι, mango και φρεσκοτριμμένο πράσινο, μαύρο ή ροζ πιπέρι (μη το φοβάσαι το πιπέρι στα φρούτα και στις μαρμελάδες, απογειώνει τις γεύσεις!)
  • Πεπόνι, mango, φράουλες, πορτοκάλι, ακτινίδια, μαύρο σταφύλι και κόκκους κινόα
  • Ροδάκινα λευκόσαρκα και πορτοκαλιά, νεκταρίνια, βερίκοκα, μαύρο σταφύλι και ψιλοκομμένο δυόσμο, βασιλικό ή κόλιανδρο.
  • Βανίλιες, πορτοκάλια, πράσινο μήλο, μπανάνα, αχλάδια, φράουλες και κόκκινα σταφύλια μαζί με ένα πράσινο, ψιλοκομμένο μυρωδικό.

Kαι μαζί μία εξωτική με mango και avocado (από την Άπω Ανατολή, συγκεκριμένα από την Ταΐλάνδη που θα απολαύσεις σκέτη ή μαζί με οποιοδήποτε άλλο φαγητό στρώσεις στο καλοκαιρινό σου τραπέζι)Thai-Mango-Avocado-Salad-web-4

Θα χρειασθείς:

  • 1 μεγάλο, ώριμο, σφιχτό mango, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μεγάλη κόκκινη, γλυκιά, πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 avocado, κομμένο σε καρεδάκι
  • 80 γρ. cashews, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • ¼ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. χυμό από lime μαζί με 1 κ.γ. ξύσμα
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ. maple syrup (ή μέλι)
  • 1 κ.γ. καυτερή πάστα chili ή ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. soy sauce

Διαδικασία:

  1. Ανακατεύεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά από το lime και μετά μέχρι να ενοποιηθούν και αφήνεις στην άκρη.
  2. Βάζεις όλα τα στερεά υλικά σε μια πιατέλα ή ένα μπολ και περιχύνεις με το έτοιμο dressing.
  3. Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις.

 

Advertisements