Εμένα τα ροδάκινα μου αρέσουν σφιχτά και ζουμερά. Όταν μαλακώσουν πολύ δεν μου αρέσουν και τόσο οπότε βρίσκω τρόπους να τα αξιοποιήσω κάνοντας μαρμελάδες, τάρτες ή και κρουασανάκια γεμιστά που είναι τέλεια για πρωινό ή για να τα απολαύσεις ένα καλοκαιριάτικο απόγευμα στη βεράντα με μια μπάλα  παγωτό βανίλια.  Όταν δεν υπάρχουν ροδάκινα μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκείνα της κονσέρβας (θα σου αρέσει τόσο πολύ η συνταγή που θα την αναζητάς και το χειμώνα!).

Βρήκα τη συνταγή (που στην πραγματικότητα γίνεται με ροδάκινα κονσέρβα, ωστόσο, εμείς με τόσο πολλά και υπέροχα ροδάκινα, είναι άδικο να μη χρησιμοποιήσουμε φρέσκα και μυρωδάτα ροδάκινα για αυτή τη συνταγή.  Τη βρήκα,  κατά σύμπτωση, τη δοκίμασα, και είναι τέλεια.

Croissants πανεύκολα και μυρωδάτα, γίνονται γρήγορα και απλά γιατί, αντί να ανοίξεις φύλλο θα πάρεις το έτοιμο, εκείνο το καταπληκτικό ζυμάρι στο κυλινδρικό κουτί για croissants. H ζύμη Pillsbury είναι αυτή που προτιμώ.

Χρειάζεσαι μόλις 4 υλικά και σε ελάχιστο χρόνο η κουζίνα σου θα μοσχομυρίσει:

  • 1 συσκευασία ζύμη για croissants Pillsbury (θα βρεις και Χρυσή Ζύμη που δεν έχω δοκιμάσει άλλα είμαι σίγουρη ότι είναι το ίδιο καλά)
  • 3 μεγάλα ροδάκινα, ζουμερά ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση (διαφορετικά 6 μισά ροδάκινα κονσέρβας μαζί με 160 ml. από το σιρόπι)
    • ή (αν βάλεις φρέσκα ροδάκινα) 160 ml. χυμό ροδάκινο (καλύτερα ΝΕΚΤΑΡ)
  • 115 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη + 1 κ.γ. κανέλα που θα ανακατέψεις

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C και έχεις φροντίσει η ζύμη σου να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Καθαρίζεις και κόβεις τα ροδάκινα στη μέση ή στραγγίζεις τα ροδάκινα από την κονσέρβα
  3. Ανοίγεις τη ζύμη και τυλίγεις ένα κομμάτι ροδάκινο σε κάθε κομμάτι που τα στρώνεις, δίπλα-δίπλα σε ένα ταψάκι ή pyrex που θα έχεις βουτυρώσει ελαφρά.
  4. Ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με 160 ml. χυμό ροδάκινο  (ΝΕΚΤΑΡ ή το σιρόπι της κονσέρβας)
  5. Άδειασε το μείγμα βούτυρο-χυμό ροδάκινο πάνω από τα κρουασάν και πασπάλισε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλα.
  6. Φούρνισε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.  Σερβίρεις χλιαρά με παγωτό βανίλια.

Φωτογραφία ©Holly Nilsson Πηγή: SpendWithPennies.com

To παρακάτω video σου τα εξηγεί όλα αναλυτικά:

 

Φυσικά, αν σου αρέσει αυτή η συνταγή μπορείς να δοκιμάσεις να τη φτιάξεις και με άλλα φρούτα όπως ανανά, αχλάδια, ,βερίκοκα, κεράσια, πεπόνι ή φράουλες ή ακόμα και ανάμεικτα.  Για χυμό, θα βάλεις το σιρόπι αν τα φρούτα τα βρεις σε κονσέρβα ή χυμό πορτοκάλι (πάντα Νέκταρ). 

 

 

Advertisements