Το finger-food είναι μια υπέροχη ανακάλυψη γιατί σου δίνει την δυνατότητα να έχεις εύκολα και οικονομικά μια τεράστια ποικιλία από μπουκίτσες που θα ευχαριστήσουν ακόμα και τον πιο δύσκολο καλεσμένο σου. 

Μπορείς, με το finger-food, εύκολα και οικονομικά να καλύψεις οποιαδήποτε μάζωξη.  Από τις συμμαθήτριες που θα έρθουν για ένα μικρό reunion μέχρι την οικογενειακή μάζωξη για την ονομαστική σου γιορτή.  Επίσης, μπορείς να απολαύσεις 3-4 τέτοια μαζί με μια σούπα ή μια σαλάτα και να έχεις απολαύσει ένα χορταστικό και πολύ ελαφρύ γεύμα.

Τα choux που θα φτιάξουμε είναι ευέλικτα.  Θα τα φτιάξεις σκέτα εντελώς (μόνο με λίγο τυράκι) ή θα τους προσθέσεις του κόσμου τα καλά ανάλογα με τα γούστα σου. Μαζί με foie-gras ή φρέσκο κατσικίσιο τυρί, με μυρωδικά — ταιριάζει πάρα πολύ το σχοινόπρασο — κηπευτικά, αλλαντικά, μανιτάρια ή λιαστές τομάτες, ελιές ή πιπεριές, λίγο σκόρδο, πάπρικα ή χρωματιστά πιπέρια, σπανάκι, κολοκύθια ή ρόκα, saffron ή κουρκουμάς μπορούν να αλλάξουν το χρώμα, τη γεύση αλλά και τη διάθεση.

Χρειάζεσαι 20 λεπτά προετοιμασία και άλλα 25 λεπτά αναμονής για το ψήσιμο.

Υλικά:

  • 75 γρ. τριμμένη γραβιέρα (γλυκιά ή πικάντικη, ότι προτιμάς
  • 75 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 25 ml. Νερό
  • 4 αβγά

Βήματα:

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 210°C και αλευροβουτυρώνεις το ταψί του φούρνο (μπορείς, αν προτιμάς, να στρώσεις το ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το βούτυρο, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  3. Αποσύρεις από τη φωτιά, αδειάζεις μέσα όλο το αλεύρι με τη μια και ανακατεύεις πολύ γρήγορα με μια ξύλινη σπάτουλα. Ξαναβάζεις την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζεις να ανακατεύεις για να στεγνώσει το μείγμα και να ξεκολάει από την κατσαρόλα.
  4. Αφήνεις να κρυώσει και προσθέτεις, ένα-ένα τα αβγά.  Ανακατεύεις καλά με τη σπάτουλα.
  5. Προσθέτεις την γραβιέρα, ανακατεύεις και πλάθεις, με τα χέρια μικρά μπαλάκια που τοποθετείς, με αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο πάνω στο έτοιμο ταψί.
  6. Φουρνίζεις μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 25 λεπτά.
Πηγή:
Advertisements