Ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο η Τοσκάνη.  Όνειρο ζωής να κάνω ένα ταξίδι εκεί με “cabrio” αυτοκίνητο )!!! Γιατί cabrio θα μου πεις; θα σου πω, λοιπόν: Γιατί το τοπίο είναι τόσο όμορφο που δεν θέλω τίποτα να μου μπλοκάρει το οπτικό μου πεδίο.

Διάσημη η Ιταλική κουζίνα, το ξέρουμε όλοι μας.  Τα ιταλικά φαγητά που έχουν κρέμα, όπως αυτό, είναι θεσπέσια.  Κάνουν τους σιαλογόνους αδένες να χορεύουν τσιφτετέλι  και πετάς στους επτά ουρανούς με την υπέροχη γεύση τους.  Δεν θέλω να κάνεις δίαιτα σήμερα, δεν θέλω να σκεφτείς θερμίδες, δεν θέλω να έχεις τύψεις μετά που θα απολαύσεις αυτό το υπέροχο πιάτο.  Θέλω να το ετοιμάσεις, να στρώσεις ένα υπέροχο τραπέζι, να ανοίξεις ένα τέλεια δροσερό μπουκάλι κρασί και να το γευτείς, με όλες σου τις αισθήσεις και με όποιον ή όποιαν αγαπάς!

Χρειάζεσαι (για 4 μερίδες):

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 240 ml. κρέμα γάλακτος (35%)
  • 120 ml. ζωμό κότας
  • 1 κ.γ. πολτοποιημένο σκόρδο
  • 1 κ.γ. Italian Seasoning (βρίσκεις στα supermarkets και στα μπαχαράδικα σε βαζάκι αλλά επειδή ταιριάζει σε πολλά φαγητά σου έχω τη συνταγή, εδώ παρακάτω* για να το φτιάξεις)
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 7-8 κομμάτια λιαστές τομάτες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 250-300 γρ. ζυμαρικά (προτείνω fettuccine)
  • 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
  • Τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Ζεσταίνεις ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Αφού κάψει προσθέτεις το λάδι και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζεις το κοτόπουλο να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές για να το θωρακίσεις.  Χρειάζονται 3-5 λεπτά.
  3. Βγάλε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και πρόσθεσε στο τηγάνι το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματα του χωρίς να καεί.  Μόλις 1 λεπτό.
  4. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος με τον ζωμό κότας, το Italian seasoning και την τριμμένη παρμεζάνα.  Δοκιμάζεις και αλατοπιπερώνεις όσο χρειάζεται. Ανακάτευε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα (5-8 λεπτά).
  5. Πρόσθεσε το σπανάκι με τις λιαστές τομάτες, άφησε να σιγοβράσει μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  6. Τέλος βάλε ξανά στη σάλτσα το κοτόπουλο, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί εντελώς το κοτόπουλο
  7. Εν τω μεταξύ βράζεις τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, όταν τα σουρώσεις τα ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο και ανακατεύεις, τα διατηρείς ζεστά μέχρι να ολοκληρωθεί το κοτόπουλο.
  8. Σερβίρεις τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα ή σε χωριστά πιάτα, τοποθετείς από πάνω το έτοιμο κοτόπουλο και περιχύνεις με την σάλτσα. Tuscan-Chicken-1
  9. Πασπαλίζεις με λίγη τριμμένη παρμεζάνα, φρέσκο πιπέρι και απολαμβάνεις.

Σημείωση: το ίδιο φαγητό μπορείς να το φτιάξεις με φιλέτο από το μπούτι του κοτόπουλου αλλά και με μοσχάρι, βοδινό ή χοιρινό. 

Πηγή: tiphero

 


 

*Για το Italian Seasoning χρειάζεσαι (όλα αποξηραμένα):italian seasoning

  • 3 κ.σ. ξερό βασιλικό
  • 3 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • ½ κ.γ.αλάτι
  • ½ κ.γ.μαύρο πιπέρι
  • ½ κ.γ.μπούκοβο (ή και περισσότερο αν το θέλεις πολύ καυτερό)

Ρίχνεις όλα τα υλικά στο multi για μερικά δευτερόλεπτα (μπορείς και με το γουδί αν θέλεις).  Αποθηκεύεις σε αεροστογές δοχείο στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 μήνες.

Θα το πασπαλίσεις σε σάλτσες και σαλάτες, σε σάλτσες για μακαρόνια, θα βάλεις στα τηγανητά κεφτεδάκια ή στα μπιφτέκια, θα ρίξεις πάνω από μπρουσκέτες με mozzarella ή σκορδόψωμο, πάνω από την pizza ή σε σάντουιτες και σε τοστ, θα μαρινάρεις κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνάκι, χοιρινό ή κατσικάκι αλλά και πάνω από ψητά και ωμά λαχανικά, ιδιαίτερα φρέσκες τομάτες.

Advertisements