H αγάπη δεν κρύβεται (για τον σολομό, εννοώ!). Όταν όμως το φαγητό είναι οικονομικό, είναι νόστιμο και υγιεινό, γίνεται γρήγορα και δεν έχω να πλύνω παρά μόνο τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα, τότε, η επιτυχία είναι εγγυημένη απ’ άκρη σ’άκρη. 

Και είναι ότι πρέπει για τους χορτοφάγους, και για σένα που κάνεις δίαιτα, και για σένα που υποφέρεις από οστεοπόρωση ή οστεοπενία, αλλά και, για σένα που βαριέσαι, αφόρητα, να καθαρίσεις το ψάρι σου και γι’αυτό το αποφεύγεις. Για όλους αυτούς τους λόγους μπες στην κουζίνα τώρα και ετοίμασε φαγητό fit for royalty!

Μέσα σε 30 λεπτά θα έχεις φαγητό στο τραπέζι (ίσως λίγο περισσότερο αν έχεις φιλέτα σολομού στην κατάψυξη).  Βάζεις καρότα και φασολάκια αλλά μπορείς να αλλάξεις τα λαχανικά και να τα αντικαταστήσεις με ότι γουστάρεις ή ότι προτιμάς. Όλα πάνε, σπαράγγια και λαχανάκια Βρυξελλών, κολοκυθάκια ή πράσα, μελιτζάνες, πιπεριές, αρακάς, καλαμπόκι και, φυσικά, πατάτες.

Για 4 μερίδες θέλεις:

  • 4-6 φιλέτα σολομού (από 125-140 γρ. το καθένα)
  • 450 γρ. φασολάκια πράσινα
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λοξές ροδέλες
  • 120 ml. teriyaki sauce που θα βρεις σε όλα τα supermarkets και τα καταστήματα με ethnic προϊόντα (και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι η sauce teriyaki μπορεί να είναι αλμυρή)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.γ. σουσάμι

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 205°C και ετοίμασε ένα αντικολλητικό χαρτί ή μια λαδόκολλα που θα ψεκάσεις με λίγο λάδι (μπορείς να στάξεις 1-2 σταγόνες και να αλείψεις το λάδι με τη βοήθεια λίγου απορροφητικού χαρτιού να πάει παντού αλλά να μην περισσεύει λάδι,  ίσα να λαδωθεί ελάχιστα.  Τσάκισε το χαρτί λίγο στις άκρες για να δημιουργήσεις ένα τοίχωμα.
  2. Τοποθέτησε το σολομό, τα φασόλια και τα καρότα σε μια σειρά και ρίξε, την sauce teriyaki, με ένα κουτάλι πάνω από το σολομό και λίγο πάνω από τα καρότα και τα φασολάκια.
  3. Ράντισε τα φασολάκια και τα καρότα με το λάδι, πρόσθεσε αλατοπίπερο.
  4. Φούρνισε για 16-18 λεπτά (μπορεί και λίγο παραπάνω) μέχρι να δεις ότι μαδάει ο σολομός με ευκολία σε κομμάτια.
  5. Σερβίρεις αφού πασπαλίσεις με το σουσάμι και προσθέσεις το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι. Μπορείς να έχεις σε ένα μπολ λίγη sauce teriyaki για όποιον θέλει παραπάνω.

 

 

Πηγή: http://damndelicious.net