Το γιορτινό τραπέζι, ιδίως εκείνο της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving) δεν είναι ολοκληρωμένο αν δεν σερβίρεις μαζί αυτό το θαυμάσιο πιάτο. 

Θέλει μόλις 10 λεπτά προετοιμασία,  1 ώρα ψήσιμο, και, θα το λατρέψουν μικροί μεγάλοι.  Τρώγεται ζεστό, χλιαρό ή ακόμα και κρύο. Σκέτο ή με μια σαλάτα αλλά κυρίως με γαλοπούλα, κοτόπουλο ή ψητά κρέατα.

Το καλαμπόκι το αγαπούν όλοι.  Χρυσαφένιο, γλυκό και δυναμωτικό και εύκολο στην διαχείριση του.  Αυτό το πιάτο μπορείς να το πεις πουτίγκα ή σουφλέ.  Όπως και να το ονομάσεις είναι το ίδιο νόστιμο.  Μπορείς να το φτιάξεις μόνο του ή να του προσθέσεις κάποιο υλικό που σου αρέσει όπως ξεροτηγανισμένο bacon — που θα βάλουμε στη σημερινή συνταγή –.  Ωστόσο, έτσι, σκέτο είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για οποιαδήποτε πρωτεΐνη βάλεις στο τραπέζι, ακόμα και, μια λιτή ομελέτα.

Χρειάζεσαι:

  • 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1½ κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1½  κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • 3 μεγάλα αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 240 ml. κρέμα γάλακτος (35%)
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο΄
  • 3 φλιτζάνια φρέσκους ή κατεψυγμένους κόκκους καλαμποκιού (400-425 γρ.)
    • Αν πάρεις φρέσκο καλαμπόκι, αφού του βγάλεις τα φύλλα και τα μαλλιά κόψε την επάνω πλευρά, στήριξε το πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια και με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι ξύρισε τους κόκκους από το κεντρικό στέλεχος.

fresh corn

  • 4 φέτες bacon, ξεροψημμένο και θρυμματισμένο ή κομμένο σε μικρά κομματάκια (προαιρετικό)

Για το σερβίρισμα: οποιοδήποτε πράσινο μυρωδικό ψιλοκομμένο (μαϊντανό, κόλιανδρο, βασιλικό, θυμάρι, δενδρολίβανο ή σχοινόπρασο)

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C. Ψεκάζεις με λάδι, ή αλείφεις με λίγο βούτυρο ή λάδι, ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 22 Χ 22 εκ. περίπου.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder και μαζί πρόσθεσε το αλάτι και το μπούκοβο.
  3. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ χτύπησε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Αφού ενοποιηθούν τα υγρά υλικά, συνέχισε να ανακατεύεις και πρόσθεσε τα στεγνά υλικά (τη ζάχαρη με το αλεύρι). Μόλις ενοποιηθεί το μείγμα πρόσθεσε το καλαμπόκι και μαζί το bacon (αν βάλεις στη συνταγή σου).  Ανακάτεψε καλά.
  5. Άδειασε το μείγμα στο έτοιμο σκεύος και φούρνισε για 45-60 λεπτά μέχρι να δέσει και να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια.
  6. Άφησε για 5-10 λεπτά αφού το βγάλεις από το φούρνο, να σταθεί, πασπάλισε με το μυρωδικό που έχεις επιλέξει και σερβίρεις.