Αν σου αρέσει, έστω και λίγο, η Ινδική κουζίνα, αυτό είναι ένα πιάτο που επιβάλλεται να δοκιμάσεις.  Πρέπει όμως, πρώτα απ’ όλα, να οργανωθείς σωστά.  Μια βόλτα στην Σωκράτους ή στην Ευριπίδου ή μια επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα με Ασιατικά προϊόντα είναι must για να αποκτήσεις εκείνα τα ιδιαίτερα μπαχαρικά όπως είναι το curry, o κουρκουμάς, το κύμινο, το garam masala και διάφορα άλλα, που, αν με ακολουθείς σε αυτό το blog δεν είναι καθόλου κακό να έχεις στο ντουλάπι σου.  Θα σου φανούν χρήσιμα πολλές φορές!

Ένα πιάτο που θα χορτάσει, άνετα, 6 άτομα, έχει 18 υλικά (!!!) μη τρομάζεις, τα περισσότερα είναι μπαχαρικά. θέλει 50 μόλις λεπτά να ετοιμαστεί, και έχει 420 θερμίδες. 
Χρειάζεσαι:
  • 3 κ.σ. φυτικό λάδι (ή ελαιόλαδο)
  • 900 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (εγώ προτιμώ το μπούτι. Μπορείς να βάλεις μπούτι, στήθος ή και τα δύο) χωρίς κόκαλα ή πέτσα 
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια (κίτρινα) κομμένα ψιλό καρεδάκι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. τριμμένο, φρέσκο ginger
  • 1 κ.σ. κάρυ (σκόνη)
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο (σκόνη)
  • 1 κ.γ. κουρκουμά (σκόνη)
  • 1 κ.γ. κύμινο (σκόνη)
  • κ.γ. garam masala (σκόνη)
  • ¼ κ.γ. πιπέρι cayenne (ή περισσότερο αν αγαπάς τα πολύ καυτερά)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 180 ml. νερό
  • 450 γρ. τομάτες καψαλισμένες
    • Κόψε μέση, σφίξε τις λίγο να φύγουν τα πολλά ζουμιά, στρώσε τις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και στο πιο ψηλό σημείο του φούρνου που θα έχεις προθερμάνει, στο grill με λίγο χοντρό αλάτι, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα που θα αφαιρέσεις.  Στη συνέχεια θα πατήσεις τις τομάτες με ένα πιρούνι να σπάσουν.  Αν δεν μπορέσεις δεν πειράζει, ο τρόπος αυτός δίνει πιο έντονη γεύση στο φαγητό και αξίζει η διαδικασία. 
  • 360 ml. γάλα καρύδας (αν βρεις light να το προτιμήσεις
  • 1½ κ.γ χυμό λεμόνι
  • 1/2-1  ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού μαγειρεμένο ρύζι (λευκό, καλύτερα basmatti, όπως το φτιάχνεις)

Οδηγίες: 

  1. Πρώτα απ’ όλα ετοιμάζεις τις τομάτες που θα πρέπει να καψαλίσεις, να ξεφλουδίσεις και να πατήσεις με ένα πιρούνι.  Αφήνεις στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα που θα ζεστάνεις καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτεις το λάδι.
  3. Μόλις ζεσταθεί ρίξε το κρεμμύδι και σοτάρισε για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσει και να μαραθεί. Πρόσθεσε το σκόρδο με το ginger και σοτάρισε για 1-2 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει χωρίς να καεί.
  4. Πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά (σκόνη), το αλάτι και 2 κ.σ. από το ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδο και τσιγάρισε για 1-2 λεπτά.
  5. Πρόσθεσε το νερό, τις τομάτες και το γάλα καρύδας.  Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άσε να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά.
  6. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και άφησε να ψηθεί για κανένα 10λεπτο, περισσότερο ή λιγότερο — μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  7. Πρόσθεσε το λεμόνι, δοκίμασε και διόρθωσε τη γεύση αν χρειάζεται.
  8. Σερβίρεις το κοτόπουλο πάνω από το ρύζι και πασπαλίζεις με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Πηγή: https://www.yummly.com
Advertisements