Αναζήτηση

Yummy τομάτες, φουρνιστές!

Τομάτες ψημένες στο φούρνο με μπόλικη Mozzarella και παρμεζάνα θα γίνουν το πιο αγαπημένο σου ορεκτικό για όλο το καλοκαίρι, και όχι μόνο.  Είναι ένα απλό πιάτο, θεϊκά νόστιμο, απόλυτα γευστικό, πολύ ζουμερό και υπέροχα δροσερό με ελάχιστες θερμίδες.

Ένα πιάτο που θα ετοιμάσεις πολύ γρήγορα. Μια φέτα τομάτα, πασπαλισμένη με τυρί και ψήσιμο στο φούρνο, ε πόσο πιο απλό το θέλεις ένα ορεκτικό;

Πρόκειται για «αποδομημένη» ή «απογειωμένη» σαλάτα caprese, την γνωστή με φρέσκια τομάτα, mozzarella βασιλικό και, ενίοτε, λίγο pesto. Θα σερβίρεις αυτή τη δημιουργία σαν πρώτο πιάτο, ή για κυρίως γεύμα, θα το βάλεις στη μέση του Κυριακάτικου τραπεζιού και θα στολίσεις με γεύση, μυρωδιά και χρώμα το τραπέζι του μπουφέ.

Χρειάζεσαι μόλις 5 λεπτά προετοιμασία και 10 λεπτά φούρνισμα και θα απολαύσεις ένα υπέροχο πιάτο (καλύτερα ζεστό ή χλιαρό) με λίγο φρέσκο ψωμάκι, chiappata ή φρυγανισμένο σκορδόψωμο μαζί με δροσερό κρασάκι ή παγωμένες μπύρες.

Υλικά για 4 καλές μερίδες:

  • 4 μεγάλες, ώριμες, σφιχτές και μυρωδάτες τομάτες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες (περίπου μισό εκατοστό)
  • Λίγο αλάτι
  • 120 γρ. τριμμένη mozzarella (βρίσκεiς έτοιμη συσκευασία στα supermarkets)
  • 110 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικό)
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο βασιλικό (αν έχεις γλάστρα στο σπίτι τόσα φιλαράκια όσο να γεμίσεις μισή κούπα)
  • Ελαιόλαδο 

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C και στρώνεις το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
    • Μπορείς, αν προτιμάς, να ετοιμάσεις το πιάτο για να το σερβίρεις κατευθείαν με το σκεύος που θα μαγειρέψεις (pyrex, πήλινο, πυρίμαχο) οπότε πέρασε το με λίγο λάδι και στρώσε τις τομάτες τη μια δίπλα στην άλλη. 
  2. Βάλε τις τομάτες, σε μια σειρά, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί ή πάνω στο σκεύος που έχεις επιλέξει. Πασπάλισε με ελάχιστο αλάτι (γιατί θα βάλεις παρμεζάνα που είναι αλμυρή).
  3. Πασπάλισε κάθε φέτα με μια στρώση παρμεζάνα και μια στρώση mozzarella
  4. Πρόσθεσε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αν βάλεις) και λίγο βασιλικό.
  5. Πασπάλισε κάθε φέτα με μερικές σταγόνες λάδι
  6. Φούρνισε για 8-10 λεπτά μέχρι να δεις ότι το τυρί λιώνει και κάνει φουσκάλες.
  7. Άναψε το grill και άφησε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.
  8. Σερβίρεις αμέσως.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: