Αν δεν το έχεις πολύ με τη ζαχαροπλαστική, όπως εγώ, ας πούμε… ίσως επειδή δεν αγαπώ πολύ τα γλυκά… αλλά, θέλεις για μια ιδιαίτερη περίσταση να ετοιμάσεις κάτι σπιτικό και πολύ νόστιμο αυτή η «μεταξένια» τούρτα-τάρτα» σοκολάτας είναι ότι πρέπει.  Με μια βάση μπισκοτένια, άφθονη σοκολάτα και από πάνω σαντιγί μαζί με φλούδες σοκολάτας ή πουράκια ή φρέσκα φρούτα ή τρούφα ή τριμμένο μπισκότο ή όλα μαζί αν θέλεις να κάνεις μια τούρτα «υπερπαραγωγή» για να γιορτάσεις τα σημαντικά σου γενέθλια ή τα γενέθλια του μικρού ή του μεγάλου στην οικογένεια.

Κάθε κομμάτι, πλησιάζει τις 550 θερμίδες, το ξέρω αλλά αυτή είναι μια τούρτα που θα απολαύσεις σε μια μεγάλη, σημαντική γιορτή, οπότε, για μια φορά μη σκεφτείς την υγεία και τις θερμίδες αλλά μόνο την χαρά που θα σου δώσει!

Η τεράστια ευκολία αυτής της τούρτας είναι ότι δεν θα ασχοληθείς ΚΑΘΟΛΟΥ με τη ζύμη, θα αγοράσεις μια έτοιμη, και, αν θέλεις τη συμβουλή μου, θα αγοράσεις την ζύμη τάρτας της Pillsbury που είναι, μακράν, η καλύτερη,  εκτός και αν έχεις κάποια που ξέρεις καλά και ετοιμάζεις εύκολα (όπως η ζύμη που σου έχω δώσει για την pasta flora, δες το link εδώ:  H πιό τέλεια pasta flora

H προετοιμασία θα σου πάρει μόλις 15 λεπτά, θα πρέπει όμως να περιμένεις 3 ωρίτσες για να την απολαύσεις.

Χρειάζεσαι: 

  • 1 έτοιμη συσκευασία ζύμης για τάρτα Pillsbury
  • 60 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα 45 – 50% κακάο
  • 60 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 115 γρ. δάκρυα σοκολάτας 
  • 225 γρ. βούτυρο φρέσκο, ανάλατο, μαλακωμένο
  • 300 γρ. πολύ λεπτή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  • 4 αβγά (πολύ πολύ πολύ φρέσκα!) 

Για τη διακόσμηση:

  • Σαντιγί
  • Φλούδες σοκολάτας (bitter και γάλακτος, μαζί ή ένα είδος) 
  • Δάκρυα ή τρούφα σοκολάτας 
  • Πουράκια κομμένα σε μικρά κομμάτια 
  • Φρέσκα φρούτα 
  • Καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς (προτιμώ αμύγδαλα)
  • Τριμμένο μπισκότο
  • Αποξηραμένα φρούτα 

Διαδικασία:

  1. Αλευροβουτυρώνεις μια ταρτιέρα (25 εκ. διάμετρο) αν είναι αντικολλητική και με αποσπόμενη βάση να την προτιμήσεις, φρόντισε όμως το γύρω γύρω να είναι αρκετά ψηλό, και φουρνίζεις σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Αφήνεις στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων βάλε όλα τα είδη σοκολάτας να λιώσει για 45 περίπου δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει εντελώς. Ενδιάμεσα μπορείς να βγάλεις από το φούρνο και να ανακατέψεις λίγο με μια σπάτουλα σιλικόνης.  Άφησε να κρυώσει αρκετά.
  3. Βάλε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του mixer και χτύπησε, σε μεγάλη ταχύτητα (high), με το φτερό μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα, για 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέτεις λίγη-λίγη τη σοκολάτα που θα πρέπει να έχει κρυώσει αλλά να είναι ακόμα υγρή, να μη σφίξει, και ανακατεύεις.
  5. Προσθέτεις τη βανίλια και χτυπάς καλά μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Χαμηλώνεις σε μέτρια ταχύτητα (medium) Αρχίζεις να προσθέτεις τα αβγά ένα-ένα σε μια διαδικασία που θα κρατήσει 20 λεπτά. Δηλαδή, θα προσθέσεις ένα αβγό, θα χτυπήσεις καλά και θα αφήσεις το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά. Θα προσθέσεις το δεύτερο, θα χτυπήσεις και θα αφήσεις για 5 λεπτά και θα συνεχίσεις μέχρι να χτυπήσεις και τα  αβγά.
  7. Αφού ολοκληρώσεις , συνέχισε να χτυπάς το μείγμα για 3-4 λεπτά, πάντα στο medium, μέχρι το μείγμα σου να γίνει λείο, κρεμώδες και μεταξένιο.
    • H ταχύτητα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία της τάρτας. Αν το παραχτυπήσεις το μείγμα δεν θα γίνει κρέμα, θα γίνει πολύ υδαρές.  Πάντως, σε περίπτωση που δεις ότι έχει γίνει πολύ υγρό, χτύπησε, ξεχωριστά 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και όταν πήξει αρκετά το προσθέτεις στο μείγμα και αναδιπλώνεις ελαφρά με μια σπάτουλα
  8. Αδειάζεις το μείγμα στην ψημένη τάρτα, ισιώνεις με μια σπάτουλα και βάζεις στο ψυγείο όλο το βράδυ ή, τουλάχιστον, τρεις ώρες, μέχρι να σφίξει και να δέσει η κρέμα.
    • Μπορείς να ολοκληρώσεις την τάρτα (διακόσμηση) και να την βάλεις στο ψυγείο έτοιμη να παγώσει. Εγώ προτιμώ να ολοκληρώσω την διακόσμιση 1 ώρα πριν σερβίρω την τούρτα μου. Δηλαδή, την αφήνω να παγώσει όλη την νύχτα ή 3 ώρες και μετά βάζω κρέμες και τα υπόλοιπα υλικά και ξανά στο ψυγείο για 1 ωρίτσα.
  9. Μπορείς να βγάλεις την τάρτα από την φόρμα και να την βάλεις σε μια πιατέλα και να την διακοσμήσεις ή να σερβίρεις με την ταρτιέρα (αν είναι κεραμική ή γυάλινη).
  10. Βάζεις σαντιγί στο cornet ή την απλώνεις με την σπάτουλα, ότι σου είναι πιο εύκολο,  και κάνεις ότι διακόσμηση θέλεις πάνω από την σοκολάτα (καλό είναι να είναι μπόλικη-μπόλικη.  Θα έχεις δοκιμάσει την σοκολάτα για να δεις πόσο γλυκιά θέλεις τη σαντιγί και θα την ετοιμάσεις με την ανάλογη ποσότητα ζάχαρης, προσοχή στο σημείο που ΟΛΑ πρέπει να είναι πολύ παγωμένα για να πετύχει (συνταγή εδώ:   Κατάλευκη και πουπουλένια σαντιγύ) και από πάνω βάζεις του κόσμου τα καλά, ότι επιλέξεις από τα παραπάνω και ότι άλλο ακόμα φανταστείς ή θέλεις!   Βέβαια, αν έχεις ένα πολύ καλό ζαχαροπλαστείο δίπλα σου (ένα Βάρσο ας πούμε) μπορείς να πάρεις έτοιμη σαντιγί και να την έχεις στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείς!

Σημείωσεις: 

(1) Μπορείς, έτσι και αλλιώς να προσθέσεις στο μείγμα 1 φλιτζάνι χτυπημένη κρέμα γάλακτος (προσοχή στη ζάχαρη, θα πρέπει να δοκιμάσεις)

(2) Μπορείς, επίσης, αν θέλεις να προσθέσεις 1-2 κ.σ. merenda ή peanut butter (θα προσθέτεις και θα δοκιμάζεις μέχρι να δεις ότι σε ικανοποιεί η γεύση, μη το παρακάνεις γλυκό το γλυκό!

(3) Μπορείς να προσθέσεις φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, τριμμένο μπισκότο, κομμάτια σοκολάτας ή φρέσκα φρούτα στη γέμιση.

(4) Αν το μείγμα σου φαίνεται πολύ νερουλό βάλε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες, ανακάτεψε με το σύρμα, άδειασε το πάνω από την τάρτα και συνέχισε από  το βήμα 8 παραπάνω.

Και το video που θα σε βοηθήσει πολύ, τουλάχιστον για να δεις την υφή: 

Link:  H πιό τέλεια pasta flora

Πηγή:   www.thecookierookie.com

 

Advertisements