Αν θέλεις να φας κάτι πολύ ελαφρύ αλλά το πιάτο σου να έχει υγιεινά στοιχεία και, το πιο σημαντικό, γεύση αυτός ο σολομός είναι ακριβώς ότι σου χρειάζεται. Πέρα από τον σολομό που έχει Ω3 και όλα τα καλά λιπαρά, περιβάλλεται από super food σουσάμι (λευκό και μαύρο) που τον κάνει τραγανό και μαζί μέλι και ginger που εκτός από τα καλά τους στοιχεία προσθέτουν και υπέροχη γεύση στο πιάτο. 

Εύκολο και γρήγορο φαγητό που θα ικανοποιήσει και τον πιό απαιτητικό.  Είναι χορτοφαγικό, πιστεύω ότι θα αρέσει και στα παιδιά, θα τα τραβήξει το παιχνιδιάρικο σουσάμι που θα είναι από πάνω και θα το σερβίρεις, απλά και διαιτητικά, με σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών, πράσινη σαλάτα, βραστά ή ψητά λαχανικά αλλά και με πατατοσαλάτα, πατάτες φούρνου, πουρέ ή με ένα ωραίο πιλάφι.  Ένα ποτηράκι δροσερό κρασί θα σου συμπληρώσουν το γεύμα ή το δείπνο.

Για 4 μερίδες χρειάζεσαι:

  • ½ κ. σολομό χωρισμένο σε ίσα κομμάτια (125 γρ. το καθένα), φρέσκο (χωρίς την πέτσα) ή κατεψυγμένο
    • Στα supermarket υπάρχουν συσκευασίες με 2 ή 4 φιλέτα σολομού που είναι καταπληκτικά — εμένα μου αρέσει πολύ ο κατεψυγμένος σολομός του Lidl —
  • 6-8 κ.σ. ανάμεικτο σουσάμι άσπρο και μαύρο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριΘα ετοιμάσεις και μια μαρινάδα:
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.σ. soy sauce
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο ginger (αν δεν έχεις βάζεις 1 κ.γ. αποξηραμένο ginger που θα βρεις τυποποιημένο στα supermarkets)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

Οδηγίες

  1. Βάζεις σε ένα μπολ ή σε ένα βαζάκι τα υλικά της μαρινάδας (λάδια, soy sauce, μέλι, ginger και σκόρδο) και ανακατεύεις με το σύρμα μέχρι να ενοποιηθούν καλά.
  2. Αφού αλατοπιπερώσεις καλά τον σολομό από όλες τις πλευρές βάζεις τα κομμάτια σε μια μεγαλούτσικη σακούλα τροφίμων με μηχανισμό κλεισίματος, ρίχνεις από πάνω την μαρινάδα.
  3. Με προσοχή κουνάς την σακούλα λίγο ώστε η μαρινάδα να πάει παντού και να σκεπάσει τον σολομό.  Κλείσε την σακούλα καλά βγάζοντας τον αέρα και βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Στα 20 λεπτά περίπου που μαρινάρεται ο σολομός ανάβεις το φούρνο για να τον προθερμάνεις στους 200°C και στρώνεις ένα ταψάκι ή μια λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
  5. Άδειασε το σουσάμι σε ένα πλατύ πιάτο ή σε ένα ταψάκι και αφού βγάλεις ένα-ένα κομμάτι σολομό (άφησε το να στραγγίξει λίγο) ακουμπάς τα κομμάτια πάνω στο στρωμένο σουσάμι και πατάς καλά ώστε να καλυφθούν εντελώς.
  6. Τοποθετείς τον σολομό πάνω στο έτοιμο ταψάκι και φουρνίζεις για 12-15 λεπτά.
  7. Αποσύρεις από το φούρνο και σερβίρεις αμέσως με όποιο συνοδευτικό έχεις επιλέξει.

 

 

Πηγή: www.12tomatoes.com
Advertisements