Με μόλις τέσσερα υπέροχα υλικά θα ετοιμάσεις ένα πιάτο πάρα, μα πάρα πολύ γρήγορα.  Η αψάδα του λεμονιού και η γλύκα του μελιού θα δέσουν αρμονικά με το ήπιο κοτόπουλο και το τραγανό χαλούμι με αποτέλεσμα ένα υπέροχα γευστικό πιάτο.  Η Donna Hay, η chef από την Αυστραλία που το πολύπλοκο το κάνει ιδιαίτερα απλό προτείνει αυτό το υπέροχο πιάτο και την εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια γιατί ότι δικό της έχω δοκιμάσεις έχει βγει τέλειο από την πρώτη κιόλας φορά! 

Θα το σερβίρεις, ιδανικά με μια σαλάτα από άγρια ή φρέσκια ρόκα (αν θέλεις και λίγο baby σπανάκι) με κομμένα φρέσκα ή αποξηραμένα σύκα (ανάλογα με την εποχή) λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι ή σουσάμι με μια πλούσια vinaigrette στην οποία, απαραιτήτως, θα προσθέσεις μπαλσάμικο με σύκο ή ρόδι που θα βρεις σε αφθονία στο εμπόριο.

Χρειάζεσαι:

  • 2 φιλέτα, στήθος κοτόπουλο – γύρω στα 200 γρ. το καθένα)
  • 150 γρ. χαλούμι που θα κόψεις στα τέσσερα
  • 1 κ.σ. κλωστές από φλούδα λεμονιού
    • Με το ειδικό εξάρτημα (peeler) ή στο μαντολίνο αν έχει το ειδικό μαχαίρι. Διαφορετικά βάλε χοντροκομμένο το ξύσμα από το τρίφτη ή βγάλε την φλούδα με το κανονικό peeler και κόψε το σε πάρα πολύ λεπτές λωρίδες με ένα κοφτερό, κατά προτίμηση, πριονωτό μαχαίρι
  • 6 κλαράκια θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C και βάζεις το κοτόπουλο με το χαλούμι, τις κλωστές από τη φλούδα λεμονιού και το θυμάρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος του φούρνου ή σε ένα pyrex.

  2. Αλατοπιπερώνεις
  3. Ανακατεύεις καλά το μέλι με το λάδι και το αδειάζεις πάνω από το κοτόπουλο.

  4. Φουρνίζεις για 18–20 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθείς ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί εντελώς και σερβίρεις ζεστό με σαλάτα.

Πατώντας το παρακάτω link υπάρχει ένα video όπου η Donna Hay να σου περιγράφει την διαδικασία, εύκολα και απλά.

 

 

 

Advertisements