Δεν νομίζω ότι υπάρχει μικρός ή μεγάλος που να μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα μπισκότα που κρύβουν δάκρυα σοκολάτας.  Τα περίφημα chocolate chip cookies που μπορείς να τρως συνέχεια (αλλά αντιστέκεσαι) και που θα προτιμήσεις για ένα γρήγορο πρωϊνό, για τη λιγούρα, για ένα γρήγορο snack ή για το βράδυ, πριν κοιμηθείς μαζί με ένα ποτήρι γάλα.

Φαντάσου τώρα να έχεις μπροστά σου ένα θεόρατο chocolate chip cookie που θα φτιάξεις, εύκολα, για να δώσεις σε όλα τα παιδάκια του παιδικού πάρτι, ή για την μέρα που τα μικρά σου θα έχουν sleep over ή pyjama party.  Και με μαγικό τρόπο θα το ετοιμάσεις σε 10 λεπτά!

Χρειάζεσαι:
  • 125 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι (160 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • ½ φλιτζάνι (110 γρ.) καστανή ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1¾ φλιτζάνι (250 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 καλή πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 100 γρ. chocolate chips (δάκρυα σοκολάτας)
  • Λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) για το σερβίρισμα

Διαδικασία: 

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C και βουτυροαλευρώνεις ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22-24 εκ. (μπορείς και να το ντύσεις με αντικολλητικό χαρτί)

2. Στον κάδο του mixer βάλε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπησε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.  Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα.

3. Άλλαξε το φτερό με τον γάντζο και πρόσθεσε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.  Ξεκινάς το χτύπημα (αργά στην αρχή μου σου πεταχτεί το αλεύρι παντού) και δούλεψε το μέχρι να σχηματιστεί ένα εύπλαστο ζυμάρι.

4. Πρόσθεσε τα δάκρυα σοκολάτας (chocolate chips) και ανακάτεψε λίγο ακόμα μέχρι να πάνε τα δάκρυα σοκολάτας παντού.

5. Πάρε τη ζύμη με τα χέρια (αν χρειάζεται λάδωσε τα πολύ ελαφρά για να μην κολλήσει το ζυμάρι στα χέρια σου) στρώσε την στο έτοιμο σκεύος και πάτησε με τα χέρια σου ώστε να έχει παντού ομοιόμορφο πάχος. Αν θέλεις βύθισε λίγο την επιφάνεια με τα δάχτυλα σε ορισμένα σημεία ώστε να σχηματίσεις μικρά εξογκώματα, σαν βουναλάκια. Φούρνισε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

6. Αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις (σπας, ασύμμετρα κομμάτια με τα χέρια! ή κόβεις με ένα πριονωτό μαχαίρι)  αφού πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη ή με μια μπάλα παγωτό της αρεσκείας σου.

Πηγή: www.ba-bamail.com