Αυτό το επιδόρπιο είναι τόσο συναρπαστικό, τόσο εντυπωσιακό, τόσο νόστιμο, και, τόσο μα, τόσο εύκολο, που μπορείς να το φτιάχνεις κάθε μέρα. Για το πρωϊνό ή με τον απογευματινό σου καφέ, για την ξαφνική επίσκεψη ή για την απότομη λιγούρα. 

Θέλεις μήλα, έτοιμη ζύμη σφολιάτας, λίγη μαύρη ζάχαρη, bitter σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος, σάλτσα αλμυρής καραμέλας και σαντιγί ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη με ελάχιστη ή καθόλου ζάχαρη. Δεν υπάρχει αυτό το γλυκό.  Μόλις δεις το video θα καταλάβεις.

Χρειάζεσαι για 4 άτομα: 

  • 4 μήλα σφιχτά, ότι ποικιλία σου αρέσει (ακόμα και ξινόμηλα) αρκεί να είναι σφιχτά και τραγανά.
  • Ένα φύλλο έτοιμης ζύμης σφολιάτας
  • 4-5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κομμάτια σοκολάτας (bitter ή γάλακτος)
  • 4 γεμάτες κ.σ. σάλτσα αλμυρής καραμέλας (βρίσκεις έτοιμη σε όλα τα supermarkets), αλλά, μπορείς να την ετοιμάσεις, εύκολα στο σπίτι, να την έχεις σε βαζάκι στο ψυγείο για την να χρησιμοποιείς όποτε θέλεις ακολουθώντας αυτήν εδώ τη συνταγή:  Salted caramel
  • Σαντιγί ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη ή καθόλου

Διαδικασία (το video παρακάτω είναι απολύτως κατατοπιστικό): 

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C και στρώνεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Αφού ξεφλουδίσεις τα μήλα και αφαιρέσεις το κεντρικό σημείο με τα κουκούτσια θα τα βρέξεις ελαφρά και θα τα περάσεις από ένα πιάτο με καστανή ή μαύρη ζάχαρη. Ρίξε και μια πρέζα ζάχαρη στο κέντρο.  Αφήνεις στην άκρη.
  3. Ανοίγεις σε μια επίπεδη επιφάνεια το φύλλο σφολιάτας και κόβεις κατά μήκος σε λωρίδες πάχους 2 εκ.
  4. Στη μία από τις λωρίδες θα σχηματίσεις με ένα κοφτερό μαχαίρι oval φυλλαράκια.real-apple-pies-4.jpg
  5. Παίρνεις μια-μία λωρίδα και ξεκινώντας από κάτω προς τα επάνω τυλίγεις τα μήλα με λωρίδα σφολιάτας αφήνοντας ένα άνοιγμα στο επάνω μέρος. Αν χρειάζεται βρέξε λίγο το φύλλο στις άκρες για να κολλήσει.real apple pies 5
  6. Κολλάς δύο φυλλαράκια, αν χρειάζεται βρέχεις λίγο τα δάχτυλά σου με νερό για να κολλήσουν.
  7. Βάζεις στο κέντρο ένα κομμάτι σοκολάτας και από πάνω 1 κ.σ. σάλτσα αλμυρής καραμέλαςreal apple pies 6
  8. Φουρνίζεις για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Σερβίρεις αμέσως με ένα κόμπο σαντιγί ή χτυπημένη (σφιχτά) κρέμα γάλακτος με λίγη ή καθόλου ζάχαρη άχνη.

Δες το video εδώ και θα καταλάβεις ακριβώς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Πηγή: www.chefclub.tv