Μόλις περάσει το Πάσχα όλα τα σπίτια έχουν περίσσευμα από βραστά αβγά.  Πόσα να φας.  Θέλεις κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο για να τα καταναλώσεις.  Ξαναθυμίζω ότι ο μύθος που λέει ότι τα αβγά προκαλούν χοληστερίνη είναι απλά μύθος.

Έτσι, είτε μετά το Πάσχα ή αν θέλεις να βάλεις στο τραπέζι ή να ετοιμάσεις για το πάρτι μια διαφορετική προσέγγιση αυτά τα αβγά είναι ότι πρέπει.  Είναι «Ρουμανικής» καταγωγής, έχουν την βάση των devilled eggs (αυτά που τα βράζεις, βγάζεις τον κρόκο που ανακατεύεις με μαγιονέζα ή με άλλη sauce και τα ξαναγεμίζεις) αλλά περιλαμβάνουν  pâté από κοτόπουλο και όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, paprika.
Υλικά:
  • 10 αβγά, καλά βρασμένα
  • 140 γρ. συκωτάκια πουλιών
  • 140 γρ. κρέμα γάλακτος ή αντίστοιχη ποσότητα μαγιονέζα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Λίγο extra παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Γλυκιά paprika
  • Για το σερβίρισμα μαύρες ή πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες πιπεριές, τοματίνια, κρεμμυδάκι φρέσκο και μυρωδικά

Διαδικασία:

  1. Αν έχεις βρασμένα αβγά από το Πάσχα ή βράζεις τα αβγά καλά και αφήνεις να κρυώσουν πάρα πολύ καλά.
  2. Κόβεις τα αβγά κατά μήκος (σαν βαρκούλες) και αφαιρείς, με προσοχή τον κρόκο ώστε να μην χαλάσεις το ασπράδι.
  3. Βάλε τον κρόκο σε ένα βαθύ πιάτο στο multi ή στην κουζινομηχανή.
    • Αν χρησιμοποιήσεις το multi ίσως θα πρέπει να μοιράσεις την ποσότητα και μετά να την ενοποιήσεις. 
  4. Τσιγαρίζεις το κρεμμυδάκι σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει και το προσθέτεις στους κρόκους.
  5. Τσιγαρίζεις τα συκωτάκια στο ίδιο τηγάνι, για 4 περίπου λεπτά, με πολύ λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά αλλά να είναι ελαφρά ροζ στο εσωτερικό τους. Μην τα παραψήσεις. Προσθέτεις και τα συκωτάκια στο παραπάνω μείγμα.
  6. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος ή την μαγιονέζα, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν σαν κρέμα.  Δοκιμάζεις και προσθέτεις αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
  7. Βάζεις το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το στόμιο που βγάζει ένα αστεράκι στην άκρη και γεμίζεις τα ασπράδια των αβγών με το μείγμα.
    • Αν δεν έχεις σακούλα ζαχαροπλαστικής μπορείς να βάλεις το μείγμα σε μια σακούλα τροφίμων, να την κλείσεις καλά σχηματίζοντας με το μείγμα ένα χωνί, να κόψεις τη μια γωνία ή να τοποθετήσεις ένα στόμιο, αν έχεις, και πιέζοντας να γεμίσεις τα ασπράδια.  Μπορείς, επίσης, να φτιάξεις μια σακούλα με αντικολλητικό χαρτί.   Εννοείται ότι μπορείς να γεμίσεις τα ασπράδια και με ένα απλό κουτάλι.
  8. Πασπαλίζεις με paprika, προσθέτεις από μια ελιά πάνω σε κάθε αβγό, προσθέτεις  ψιλοκομμένη πιπεριά, σχοινόπρασο ή και φρέσκο κρεμμυδάκι — κομμένα πολύ ψιλά ή με όποιο άλλο μυρωδικό θέλεις.  Προσθέτεις μερικά τοματίνια στο πιάτο και σερβίρεις.
Πηγή: www.ba-bamail.com

Δες τι άλλο μπορείς να κάνεις με βραστά αβγά που ταιριάζουν, έτσι και αλλιώς, πάρα πολύ στην μαρουλοσαλάτα και στην πατατοσαλάτα ενώ αν τα ανακατέψεις με λίγη μαγιονέζα, μουστάρδα και ketchup και κάνεις μια κρέμα αποτελούν καταπληκτική γέμιση για πίτες αραβικές, tortillas και όλων των ειδών τα σάντουιτς.