Αν σου αρέσει το κοτόπουλο, όσο και σε μένα, σίγουρα, θα ψάχνεις διαφορετικές συνταγές, έτσι για αλλαγή. Εκτός του ότι είναι οικονομικό, το κοτόπουλο αρέσει στον περισσότερο κόσμο, μαγειρεύεται πολύ γρήγορα και, εύκολα, και γίνεται από πολύ ελαφρύ (για δίαιτα), που θα φας με μια σκέτη σαλάτα, μέχρι πολύ βαρύ που θα συνοδέψεις με σάλτσες, κρέμες, τυριά, ζυμαρικά πατάτες και άλλα πολλά.  Δεν είναι της παρούσης όμως.  Της παρούσης είναι αυτή εδώ η συνταγή. 

Ένα κοτόπουλο τραγανό και πικάντικο, νόστιμο και εξωτικό που θα μαγειρέψεις στον φούρνο, αλλά και στο barbecue, αν έχεις την δυνατότητα και είναι μέρα αργίας και, έχεις συντροφιά την οικογένεια ή την παρέα.  Θα το συνοδέψεις με σαλάτα ή με πιλάφι, με πατάτες τηγανητές ή πατάτες στα κάρβουνα, μαζί με μια ελαφριά σάλτσα από γιαούρτι που θα την ετοιμάσεις με μπόλικο σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι και, αν σου αρέσει, πολύ φρέσκο κόλιανδρο.  Ο ιδανικός συνδυασμός είναι το λευκό ρύζι ατμού ή το μπασμάτι.

Χρειάζεσαι για 4 άτομα: 

  • 4 μπούτια κοτόπουλο φιλέτο (χωρίς πέτσα και χωρίς κόκκαλο)
  • 1 μεγάλο κομμάτι ginger (σκέψου έναν κύβο γύρω στα 2,5 Χ 2,5 εκ.) που θα ξεφλουδίσεις και θα τρίψεις ή θα ψιλοκόψεις
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • Ξύσμα και χυμό από 2 ζουμερά limes (αν δεν βρεις θα βάλεις λεμόνι)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. soy sauce
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς τους σπόρους κομμένη σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 4 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένα

Διαδικασία:

  1. Ξεκινάς προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ βάζεις το κοτόπουλο μαζί με όλα τα υλικά εκτός από την πιπεριά,τα κρεμμύδια και τον κόλιανδρο.  Ανακατεύεις πολύ καλά και αδειάζεις το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα pyrex.
  3. Φουρνίζεις για 25-30 λεπτά γυρίζοντας το κοτόπουλο 2-3 φορές μέχρι να ροδίσει και να τραγανίσει καλά από όλες τις πλευρές.Μπορείς να τελειώσεις το ψήσιμο για 2-3 λεπτά στο grill αν θέλεις.
  4. Όσο ψήνεται το κοτόπουλο βάζεις σε ένα μπολ την πιπεριά, τα κρεμμύδια και τον κόλιανδρο, με λίγο αλατοπίπερο και 2-3 σταγόνες λάδι, ανακατεύεις καλά και αφήνεις στην άκρη.
  5. Αφού βγάλεις το κοτόπουλο από τον φούρνο πασπαλίζεις με το μείγμα πιπεριά, κρεμμύδια και κόλιανδρο και σερβίρεις ζεστό.