Το καλοκαίρι είναι (ελπίζω) προ των πυλών.  Από τώρα και στο εξής θα τρώμε όλο και πιο ελαφριά — τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της εβδομάδας — και, καλό είναι, να μην το παρακάνουμε με τις παρασπονδίες.  Δεν συνιστώνται τα πολύ βαριά — τα χειμωνιάτικα που λέμε — φαγητά.  Έτσι, αυτή την εβδομάδα λέω να κάνουμε αυτά τα νόστιμα πιάτα.

Τα αβγά με πατάτες τηγανιτές, φρέσκο ψωμάκι και χόρτα με μπόλικο λεμόνι είναι, ίσως, η μεγαλύτερη απόλαυση των καλοκαιρινών γευμάτων. Εύκολο, απλό, χορταστικό και γρήγορο.  Ωστόσο, μπορείς να συνδυάσεις τα αβγά με λαχανικά και να βάλεις στο τραπέζι ένα πλήρες φαγητό. 

Τέτοια φαγητά είναι η Καλοκαιρινή φριττάτα η Frittata με μπρόκολο και τυρί και βέβαια η κλασσική συνταγή της ομελέτας που θα βρεις εδώ:  Πως να κάνεις μια «τέλεια» ομελέτα.

Τα Pancakes τριμμένης πατάτας και η Quiche χωρίς ζύμη  είναι δύο πιάτα που θα ετοιμάσεις για να συνοδέψεις οποιοδήποτε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι έχεις αποφασίσει να σερβίρεις.  Αν μάλιστα έχεις στην κατάψυξη έτοιμα μπιφτέκια ή σνίτσελ, φιλέτο κοτόπουλο, μοσχαρίσιες ή χοιρινές μπριζόλες, κοτομπουκιές ή ψαρομπουκιές θα συμπληρώσουν εύκολα αυτά τα παραπάνω.  Μαζί με μια δροσερή σαλάτα έχεις φάει απολαυστικά.

Θα βάλεις στο τραπέζι είτε αυτήν την σαλάτα Δροσερή σαλάτα iceberg ή θα ετοιμάζεις τα μεγάλα Portobello με bacon στο grill.  Και τα δύο αυτά πιάτα, από μόνα τους, μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες γεύμα.  Μπορείς να συνοδέψεις με λίγα τυριά ή κάποιο ψητό κρέας και να φας τέλεια.

Όμως, επειδή νοιώθω ότι δεν σου έχω βάλει κάποιο φαγητό-φαγητό σαν πρόταση ιδού τι νομίζω ότι πρέπει να ετοιμάσεις. 

Κοτόπουλο ψητό με 4 υλικά! που θα συνοδέψεις με ότι αγαπάς.  Πιλάφι κανονικό ή μπασμάτι, οποιοδήποτε ζυμαρικό (πάει πολύ με linguine αυτό το πιάτο) με πατάτες τηγανιτές, ψητές, βραστές ή — το καλύτερο απ’ όλα με σπιτικό πουρέ.  Και εννοείται φρέσκο ψωμάκι και μια σαλάτα θα ολοκληρώσουν το menu.

Στην Μογγολία το μοσχάρι το μαγειρεύουν έτσι!.  Αν θέλεις κρέας αυτό το γρήγορο και πολύ γευστικό πιάτο θα σου αρέσει πολύ.  Έχει μια διαφορετική, εξωτική γεύση αλλά αξίζει να το βάλεις στο τραπέζι σου. Θα το απολαύσουν όλοι.

Καθαρά Ιταλικό αυτό το πιάτο που θέλει (κανονικά) μόνο φρέσκο τραγανό ψωμάκι, άντε και λίγα ζυμαρικά:   Kεφτεδάκια με mozzarella

Και τέλος, επειδή μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον θέλεις να φας ένα ψαράκι να προτιμήσεις αυτήν την συνταγή, Chiocciole με φρέσκο τόνο αλλά, να προγραμματίσεις καλά την εβδομάδα και να μην φας ζυμαρικά με τις υπόλοιπες συνταγές ώστε να μην βαρύνεις πολύ την διατροφή σου.

Εννοείται ότι θα ετοιμάσεις και γλυκό.  Τι καλύτερο από αυτά τα δύο.  Εύκολα, συναρπαστικά και comfort που θα βρουν λάτρεις σε όλα τα σπίτια.

Ετοίμασε λοιπόν Γλύκισμα με πίτες για σουβλάκι!  που είναι τόσο εύκολο και απλό που θα έχεις τα υλικά πάντα στο ψυγείο για να το ετοιμάσεις οποιαδήποτε στιγμή, τελευταία στιγμή.

Και το κλασσικό πια (εμείς το είχαμε στο σπίτι — ανεξάρτητα από οποιοδήποτε δεύτερο γλυκό υπήρχε στο σπίτι — κάθε εβδομάδα.

Ρυζόγαλο, το απόλυτο comfort γλύκισμα.  Σου το έχω ξανά-προτείνει αυτό το γλυκό αλλά είναι τόσο εύκολο, υγιεινό και γρήγορο που αξίζει να έχεις την συνταγή αυτή πάνω-πάνω και πάντα σε πρώτη ζήτηση.

Η μαμά μου το ετοίμαζε, πάντα, λίγο πριν γυρίσω από το σχολείο. Είχε θυμάμαι μια ειδική κατσαρόλα που, εκεί μέσα, ετοίμαζε αποκλειστικά και μόνο ρυζόγαλο.  Με περίμενε λοιπόν και το σέρβιρε στα μπολ μόλις άνοιγα την πόρτα γιατί μου άρεσε πολύ να κουταλίζω τον πάτο της κατσαρόλας εκεί που κολλάει το ρύζι με το γάλα και την ζάχαρη και γίνεται σαν μια υπέροχη αρωματική κρούστα.  Τι θυμήθηκα τώρα.  Γύρισα κατευθείαν στο πατρικό μου.  Καλή εβδομάδα να έχουμε!