Χρειάζεσαι:
  • 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια καθαρισμένα λίγο με το peeler και με κομμένη την κάτω άκρη
  • 2 κ.σ. (60 γρ.) βούτυρο φρέσκο, ανάλατο και λιωμένο
  • Χυμός από 1 ζουμερό λεμόνι και λίγο από το ξύσμα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήματα:

  1. Ανακατεύεις το λιωμένο βούτυρο με το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι και τα αδειάζεις σε μια σακούλα τροφίμων από αυτές που σφραγίζουν καλά (zip lock bag).  Βάζεις και τα σπαράγγια, κλείνεις την σακούλα και φροντίζεις το μείγμα να ανακατευτεί καλά με τα σπαράγγια.  Τοποθετείς την σακούλα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    • Μπορείς επίσης να στρώσεις τα σπαράγγια σε μια ρηχή πιατέλα να αδειάσεις το μείγμα από πάνω και να τα γυρίσεις ώστε να πάει παντού και αφού σκεπάσεις την πιατέλα με μια πλαστική μεμβράνη την βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα. Καλό είναι στο μεσοδιάστημα να τα γυρίσεις μια φορά. 
  2. Ανάβεις το grill και περνάς την σχάρα με λίγο λάδι.  Βάζεις και το ταψί του φούρνου από κάτω για να μην σου στάξουν τα σπαράγγια και σου λερώσουν τον φούρνο.
  3. Βγάζεις τα σπαράγγια από την σακούλα με μια τσιμπίδα και τα τοποθετείς πάνω στην σχάρα το ένα δίπλα στο άλλο.  Ψήνεις κάτω από το grill για 7-10 λεπτά ενώ θα πρέπει να τα γυρίσεις μια φορά στο ενδιάμεσο.
  4. Όταν μαγειρευτούν και ροδίσουν βγάζεις από το grill, αλατοπιπερώνεις και τα σερβίρεις ζεστά με όποιον, από τους παραπάνω, τρόπο επιλέξεις

Αν έχεις ένα μαντεμένιο τηγάνι μπορείς να το περάσεις με λίγο λάδι και να ψήσεις τα σπαράγγια πάνω στο μάτι της κουζίνας αφού έχεις κάψει πολύ καλά το τηγάνι. Επίσης, μπορείς να τα βάλεις μαζί με το μαντεμένιο τηγάνι στον φούρνο (κάτω από το grill) ή να τα ψήσεις στα κάρβουνα μαζί με άλλα ψητά που θα ετοιμάσεις για ένα BBQ στο μπαλκόνι, την βεράντα ή τον κήπο.

 

 

Πηγή: https://www.thecookierookie.com