Το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός το καταλαβαίνω από την μια Παρασκευή στην άλλη.  Μέχρι να σκεφτώ και να καταγράψω τις προτάσεις για την 1 εβδομάδα έρχεται η ώρα για τις συνταγές και προτάσεις της επόμενης.  Φτάσαμε ήδη στις 21 εβδομάδας που σημαίνει ότι ήδη έχεις στην διάθεση σου γύρω στις 125 συνταγές για φαγητό και καμιά 50αριά για γλυκό.  Νομίζω θα αρχίσω να βάζω προτάσεις 2 φορές τον μήνα, κάθε δεύτερη Παρασκευή γιατί, όπως έχω ήδη πει, υπάρχουν πολλές συνταγές που σου αρέσουν και θα επαναλάβεις, υπάρχουν οι δικές σου συνταγές και, εννοείται ότι το πρόχειρο φαγητό, το φαγητό έξω και τα delivery μας συμπαραστέκονται πάντα, αλλά, ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι και στις διακοπές.  Η επόμενη σχετική ανάρτηση, λοιπόν, θα είναι σε 2 εβδομάδες.  Αν έχεις αντίρρηση μου λες και εγώ ακούω…… Να πω και καλό βόλι (εκλογές μεθαύριο) και καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους σας.

Οι προτάσεις μου λοιπόν είναι:

H panzanella του καλοκαιριού .  Το βασικό υλικό αυτής της πολύ νόστιμης και δροσερής σαλάτας είναι το γευστικό, αλλά, μπαγιάτικο ψωμί.  Μια σαλάτα που θα σε χορτάσει χωρίς να σε βαρύνει που μπορείς, αν θες, να απολαμβάνεις κάθε μέρα.

Σουφλέ με καταίφι, γαλοπούλα και φέτα!.  Δεν είναι γλυκό.  Ούτε τυρόπιτα δεν το λες.  Είναι ένας διαφορετικός, ευφάνταστος και πολύ γευστικός τρόπος για να ετοιμάσεις ένα πλήρες, νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

Μελιτζάνα σε «bruschetta caponata»!.  Για μένα αυτό το πιάτο μυρίζει καλοκαίρι.  Μου αρέσει πολύ η μελιτζάνα, μου αρέσει πολύ και το ψωμί (δυστυχώς θα μου πεις) και αυτό είναι ένα χορταστικό και χορτοφαγικό πιάτο που μπορείς να φας για snack ή για κυρίως φαγητό.  Αν σου αρέσει μπορείς να περάσεις το ψωμί με λίγο Κατίκι Δομοκού ή με τυρί κρέμα τύπου Philadelphia και μετά να στρώσεις από πάνω την caponata. θα ενθουσιαστείς.

Αγκινάρες γεμιστές.  Τα γεμιστά είναι must το καλοκαίρι.  Εδώ έχεις μεν γεμιστά αλλά διαφορετικά και πολύ πιο εύκολα γιατί βρίσκεις αγκινάρες έτοιμες, καθαρισμένες και κατεψυγμένες.  Τις γεμίζεις, τις φουρνίζεις και τρως απολαυστικά.

Sole Meunière à la Julia Child,  ακούγεται γκουρμεδιά, αλλά δεν είναι πιά.  Παλιά, γύρω στην δεκαετία του ’60 ήταν πολύ της μόδας αυτό το φαγητό.  Έκτοτε, έχουν γίνει πολλά γκουρμέ και σχετικά πιάτα. Αυτό είναι εύκολο και πολύ νόστιμο. Βοηθάει πολύ το γεγονός ότι βρίσκεις φιλέτα γλώσσας έτοιμα κατεψυγμένα.  Μαζί με μια νόστιμη σαλάτα θα ετοιμάσεις γεύμα γκουρμέ και αρχοντικό.

Kοτόπουλο à la Italiana.   Ένα ελαφρύ πιάτο που θα συνοδέψεις (αν θέλεις να το πας εντελώς Ιταλικά) με ζυμαρικά ή με ψητά, βραστά, ωμά λαχανικά.  Ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ πιάτο που θα αρέσει σε όλους. Ότι περισσέψει γίνεται τέλειο σάντουιτς με μερικά μαρουλόφυλλα και μαγιονέζα για την επόμενη μέρα.

Δροσερή σαλάτα iceberg.  Είναι σαλάτα αλλά ο τρόπος της ετοιμασίας της προσθέτει όχι μόνο πολύ γεύση αλλά και τέλεια παρουσία στο πιάτο.  Θα την απολαύσεις σκέτη ή μαζί με ποικιλία τυριών ή αλλαντικών αλλά και με οποιοδήποτε ψητό κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι.

Δύο γλυκίσματα έχω να σου προτείνω αυτήν την εβδομάδα.

Μια υπέροχη Pavlova αμυγδάλου,  τόσο εύκολη και νόστιμη που δεν θα το πιστεύεις.  Αν μάλιστα έχεις ένα Βάρσο ή άλλο καλό ζαχαροπλαστείο κοντά σου μπορεί να βρεις την μαρέγκα έτοιμη (είτε σε μεγάλο μέγεθος ή μικρά μαρεγκάκια – τους λεγόμενους μπεζέδες).  Να μην το σκεφτείς καθόλου αν έχεις κάπου κοντά, να πάρεις έτοιμα.  Το δεύτερο είναι ατομικά, νόστιμα, υγιεινά και σοκολατένια Muffins με ταχίνι και σοκολάτα.