Δεν θέλεις να μαγειρεύεις πολύ το καλοκαίρι και σε καταλαβαίνω αλλά δεν θα φας? δεν θα φάνε τα παιδιά ή το παρεάκι που θα έρθει στο σπίτι? δεν θα κάνεις ένα κάλεσμα? Καλό είναι να έχεις 2-3 συνταγές στο μυαλό σου και, μαζί, να δοκιμάσεις κάποια από αυτές που σου προτείνω.  Παράλληλα, δροσερές σαλάτες, πλούσιες ή λιγότερο πλούσιες ομελέτες, ελαφριές μακαρονάδες με φρέσκια τομάτα ή σάλτσα τόνου, αλλά και, τοστάκια με διαφορετική γέμιση κάθε φορά μπορούν να σου λύσουν τα χέρια πολλές μέρες της εβδομάδας. 

Ξεκινάς με ένα Yummy κριθαράκι «ορφανό» με ψητά λαχανικά!  Είναι εύκολο, νόστιμο, ελαφρύ και αν κάνεις πολύ θα το απολαύσεις και μια δεύτερη μέρα (μη σου πω ότι θα είναι και καλύτερο).

Η Focaccia είναι στην πραγματικότητα ένα Ιταλικό ψωμάκι. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις και με αυτό θα συνοδέψεις κάποιο φαγητό με σαλτσούλα για να το βουτήξεις μέσα ή για να φτιάξεις σάντουιτς.  Επίσης,  με αυτό θα συνοδέψεις τυριά ή αλλαντικά, θα το απολαύσεις με μια δροσερή σαλάτα, θα του βάλεις από πάνω λιαστή τομάτα, λίγο λαδάκι και ελίτσες και θα το ψήσεις λίγο στον φούρνο ή το τηγάνι, ή, θα το χρησιμοποιήσεις σαν βάση για να ετοιμάσεις 1,2,3, σπιτικές pizza. Λίγη φρέσκια τοματούλα, μπόλικη mozzarella ή κάποιο τυρί που λιώνει, λαδάκι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, στον φούρνο για 15 λεπτά, και, έφαγες πεντανόστιμα.

Τι να πούμε για το Μαμαδίστικο χοιρινό λεμονάτο!  Ότι πιό σπιτικό και comfort food μπορείς να φανταστείς.  Θα το απολαύσεις με ρυζάκι ή με πουρέ, με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές αλλά και με ζυμαρικά.  Δεν θέλεις τίποτε άλλο, αυτό είναι αρκετό για να σε στείλει, κατευθείαν, πίσω στα Κυριακάτικα μεσημέρια που απολαμβάνατε στο πατρικό σου.

Ντάκος με παντζάρια.  Ο γνωστός μας ντάκος είναι μια από τις αγαπημένες μου καλοκαιρινές επιλογές.  Αν όμως βαρεθείς ή θέλεις να δοκιμάσεις και να προσφέρεις κάτι διαφορετικό δοκίμασε να φτιάξεις αυτό το πιάτο.  Είναι ιδιαίτερα γευστικό και νόστιμο και, αν σου αρέσει το σκόρδο, να βάλεις αρκετό και ας είναι καλοκαίρι.  Ταιριάζει πάρα πολύ με τα παντζάρια και προσθέτει πολύ στο πιάτο.

Η σαλάτα Tabbouleh είναι γνωστή, είναι εκείνη με τον μαϊντανό και το πλιγούρι που θα βρεις σε όλα τα Λιβανέζικα στέκια.  Αυτή λοιπόν η «Tabbouleh» (Ταμπούλε) με αγγούρι! είναι ακόμα πιο νόστιμη και διαφορετική.  Πολύ δροσερή που θα την βάλεις στο τραπέζι και θα συνοδέψεις με τραγανές αραβικές πιτούλες που θα βάλεις στον φούρνο αφού τις αλείψεις με λαδάκι και πασπαλίσεις με αλάτι και αρωματικά.

Τα αβγά «καγιανά» όλοι τα ξέρουμε και τα έχουμε φάει με το κουτάλι, χρόνια τώρα.  Ώρα να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό.  Μια από αυτές τις δύο Λιβανέζικες συνταγές  που είναι πολύ, πάρα πολύ νόστιμες και πανεύκολες στην προετοιμασία τους.  Το μόνο που τους λείπει είναι ζεστές αραβικές πιτούλες.  Δοκίμασε αυτήν Πράσινη Shakshuka ή αυτήν Shakshuka, τα «αραβικά» αβγά καγιανά!

Τα Tortellini με κοτόπουλο και μανιτάρια είναι μια λύση που θα σου καλύψει ένα πλήρες γεύμα γιατί έχει πρωτεΐνη, ζυμαρικό και λαχανικά, 3 σε 1 δηλαδή.  Πανεύκολο, εντυπωσιακό και νόστιμο.  Ένα πιάτο που θα φτουρίσει και θα αρέσει πολύ αν έχεις να τραπεζώσεις πολύ κόσμο.

Δεν θα παραλείψουμε το γλυκό, εννοείται. 

Βέβαια η λύση παγωτό που έχεις στην κατάψυξη ή μικρά παγωτίνια αλλά και μια ζελέ φρούτων με φρούτα μέσα θα σου λύσει τα χέρια στο «κάθε μέρα», αλλά, εδώ έχεις την δυνατότητα να φτιάξεις ένα πρωτότυπο και μικρό γλυκάκι νόστιμο και διαφορετικό. Η λύση σου είναι αυτές οι Ταρτελέτες από καρύδα  που μπορείς να τις σερβίρεις μαζί με μια μικρή μπάλα παγωτό ή μπορείς να διαλέξεις κάποιο από αυτά τα Εύκολα επιδόρπια με μαύρη σοκολάτα για να βγάλεις, επάξια το δεκαπενθήμερο.