Αν ψάχνεις μια χορταστική και νόστιμη λιχουδιά για την παρέα, για τα παιδιά, ή για το πάρτι (παιδικό ή για τους μεγάλους), αυτή η ιδέα είναι όχι μόνο καταπληκτική αλλά και πανεύκολη.  Γίνεται σε χρόνο μηδέν και θα δεις την πιατέλα να αδειάζει με ταχύτητα φωτός.  Χρειάζεσαι απλά υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι, εκτός ίσως, από το bacon.

Η ποσότητα είναι ανάλογη με τα κομμάτια που θέλεις να ετοιμάσεις.  Ας πούμε λοιπόν ότι θέλεις 10 για να απολαύσουν από 2 ρολάκια 5 άτομα.

Χρειάζεσαι: 

 • 10 φέτες ψωμί του τοστ.
  • Μπορεί να είναι λευκό, ολικής, πολύσπορο, σικάλεως ή ότι άλλο θέλεις.  Να προτιμήσεις το ψίχα αλλά αν δεν έχεις θα κόψεις την κόρα γύρω-γύρω και στη συνέχεια θα πατήσεις το ψωμί λίγο με τον πλάστη σαν ζυμάρι.
  • Κανονικά δεν χρειάζονται οι φωτογραφίες γιατί το video στο τέλος σου δείχνει αναλυτικά όλα τα βήματα.
  • Τα κομματάκια κόρας που θα περισσέψουν, εννοείται, ότι δεν θα τα πετάξεις.  Μπορείς να κάνεις croutons στον φούρνο ή στο τηγάνι για σαλάτα ή σούπα ή μπορείς να τα αφήσεις να ξεραθούν και μετά στο multi για τρίψιμο ώστε να γίνει γαλέτα για τα παναρίσματα. 
 • 1 συσκευασία τυρί του τοστ (να προτιμήσεις το cheddar, το πορτοκαλί, αλλά μπορείς, εναλλακτικά να βάλεις όποιο θέλεις).
 • 10 φέτες bacon
 • 15-30 γρ. βούτυρο φρέσκο
 • Οδοντογλυφίδες

Διαδικασία:

 1. Αφού βγάλεις την κόρα από το ψωμί και το πατήσεις λίγο με τον πλάστη βάζεις πάνω σε κάθε κομμάτι ψωμιού μια φέτα τυρί.
 2. Τυλίγεις το ψωμί σαν ρολάκι και στη συνέχεια το τυλίγεις με μια φέτα bacon.
 3. Στερεώνεις με μια οδοντογλυφίδα και τοποθετείς σε ένα αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι μαζί με λίγο βούτυρο πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.1
 4. Ψήνεις τα ρολάκια από τη μια πλευρά και μόλις ροδίσουν τα γυρίζεις και από την άλλη.  Αν χρειάζεται προσθέτεις λίγο βούτυρο, δεν θέλεις πολύ ίσα να ροδίσει το ψωμί.
 5. Σερβίρεις αμέσως.

Μπορείς να βάλεις τα ρολάκια σε ένα ταψάκι ή ένα pyrex με λίγο βούτυρο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και τα ψήνεις για 15-20 λεπτά.  Στο ενδιάμεσο θα πρέπει να τα γυρίσεις.  Θα είναι έτοιμα όταν δεις ότι έχουν ροδίσει καλά γύρω-γύρω.