Αυτό το «αφέψημα» είναι ότι πρέπει για μια κρύα βραδιά.  Ωστόσο, είναι το καλύτερο γιατρικό για το κρύωμα.  Αν έχεις παιδιά που φέρνουν, από το σχολείο, κρύωμα και συνάχι και μύτες που τρέχουν και βήχα, σχεδόν μέρα παρά μέρα, και δεν θέλεις να τα επιβαρύνεις με πολλά φάρμακα τα γιατροσόφια, αυτά τα σοφά αφεψήματα που ετοίμαζαν οι γιαγιάδες μας είναι ότι πρέπει.

Ένα τέλειο γιατρικό για τις μέρες που δεν αισθάνεσαι και πολύ καλά ή σου αν έχεις έναν άγριο βήχα που δεν σταματά.  Είναι γευστικό, είναι σπιτικό και έχει καλύτερη γεύση από οποιοδήποτε σιρόπι για τον βήχα. Ζεστό νερό, μέλι, λεμόνι και whiskey (αν δεν είσαι ενήλικος, τουλάχιστον 18 ετών, θα αφαιρέσεις το whiskey και θα χρησιμοποιήσεις τα υπόλοιπα υλικά.  Θα ενεργήσουν το ίδιο καλά, ίσως όχι τόσο δραστικά αλλά, σίγουρα, πολύ ανακουφιστικά.

Αν δε έχεις μικρό παιδάκι και του δώσεις από αυτό το μαγικό ετοίμασε μια δόση και για σένα (με whiskey) και πιες ένα ποτήρι πριν τον ύπνο, θα σε θωρακίσει για να μην κολλήσεις.  Αυτό το αφέψημα και ένα ζεστό μπολ σούπα είναι ότι πρέπει για να νιώσεις αμέσως καλύτερα.

Υλικά: 
  • 60 ml. whiskey ή bourbon – Φρόντισε να είναι καλής ποιότητας, είσαι ασθενής, σου αξίζει το καλύτερο! 
  • 1½ κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 κυβάκι ginger ζαχαρωτό που βρίσκεις στα ξηροκαρπάδικα ή ¼ κ.γ. τριμμένο φρέσκο ginger (προαιρετικά)
  • 1 φέτα λεμόνι
Οδηγίες:
  1. Ανακατεύεις το whiskey (ή το bourbon), με το νερό και το χυμό λεμονιού σε ένα δοχείο που αντέχει την θερμοκρασία του φούρνου μικροκυμάτων
  2. Τοποθετείς στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθεί πολύ (ακριβώς πριν αρχίσει να βράζει
  3. Πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε καλά
  4. Ρίξε μέσα μια φέτα λεμόνι και απόλαυσε το όσο είναι ζεστό (όσο αντέχεις χωρίς να κάψεις τη γλώσσα σου.