Ξημερώνει Δεκέμβριος (με κρύο???) άγνωστο.  Για την ώρα ο καιρός μόνο χειμωνιάτικος δεν δείχνει. Εορταστικός σίγουρα.  Είναι ο μήνας που στολίζεις το σπίτι, αγοράζεις κάτι καινούργιο για να φορέσεις, κάνεις μια γρήγορη δίαιτα για να έχεις τράτο στα καλέσματα, ψωνίζεις Χριστουγεννιάτικα δώρα για μικρούς και μεγάλους και προγραμματίζεις τα καλέσματα (δικά σου ή των άλλων) και φυσικά ψωνίζεις για τα μαγειρέματα της καθημερινότητας και, εννοείται, των γιορτών αλλά  και για τα μαγειρέματα που θα ετοιμάσεις για τα παιδιά που θα μαζεύονται στο σπίτι με τα αδέλφια, ξαδέλφια και φίλους.  

Για τις γιορτές έχουμε τράτο και χρόνο για να σκεφτούμε και να προγραμματίσουμε.  Έχουμε σίγουρα 15 μέρες που θα χρειαστούμε φαγητό (για εμάς και, φυσικά, για την οικογένεια).  Δες λοιπόν, εδώ, τι έχω να σου προτείνω για το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Σουβλάκια με «γλυκόξινο» χοιρινό!, έχουν σίγουρα εξωτική γεύση αλλά είναι πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα. Αν έχεις παιδάκια θα τους τα σερβίρεις χωρίς το κρεμμυδάκι. Το σίγουρο συνοδευτικό είναι άσπρο ρυζάκι στον ατμό.

Οι Πολπέττες… τα Ιταλικά σουτζουκάκια! είναι το τέλειο πιάτο που θα ετοιμάσεις για το Κυριακάτικο γεύμα. Μαζί θα βάλεις ζυμαρικά (θα σου προτείνω τα χοντρά με την τρύπα αλλά φρόντισε να βάλεις πολλές χαρτοπετσέτες στο τραπέζι για να μην λεκιαστεί το σύμπαν!!! πάει πακέτο αυτό με το χοντρό μακαρόνι), λίγο παραπάνω τριμμένη παρμεζάνα και θα φας τέλεια.

Τα Λουκάνικα, πιπεριές, κρεμμύδια… όλα ψητά!, είναι σίγουρα ένα φαγητό που θα απολαύσεις μαζί με την παρέα σου ένα μεσημέρι ή βραδάκι του Σαββατοκύριακου.  Θα τα ψήσεις όλα στα κάρβουνα, στο grill, στη φουφού (!!) ή στο τζάκι και θα συνοδέψεις με μια τέλεια πατατοσαλάτα.

Η Κιμαδόπιτα!!! είναι ένα πιάτο που φτουράει πολύ, κυρίως αν έχεις μεγάλη οικογένεια.  Φρέσκο ψωμάκι και μια σαλάτα είναι ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να είναι το γεύμα πλήρες.

Η Ψητή, γεμιστή πατάτα θα συνοδέψει οποιοδήποτε πιάτο με κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα ή ψάρι θα σερβίρεις. Ταιριάζει πάρα πολύ με όλα τα ψητά και τα πανέ και, αν είσαι χορτοφάγος, θα βάλεις και μια σαλάτα δίπλα ή λίγο τυράκι και θα φας τέλεια.

Το μόνο που θέλεις να βάλεις στο τραπέζι με «Κοπανάκι» γιουβέτσι με φέτα είναι μια σαλάτα, τον μύλο του πιπεριού και λίγο παραπάνω τριμμένο τυράκι.

Κοτόπουλο paillard, αγαπημένο πιάτο που ταιριάζει τέλεια με ρύζι μπασμάτι.

Αυτός ο Σολομός «σκορδοβουτυράτος»! μπαίνει στο τραπέζι με σπαράγγια ή λεμονάτα ζυμαρικά (θα βρεις και αυτές τις συνταγές μαζί με την παραπάνω ανάρτηση) ή θα ετοιμάσεις ένα ρύζι στον ατμό και θα τα βάλεις μαζί στο τραπέζι.  Λίγο φρέσκο ψωμάκι θα σου ολοκληρώσει το γεύμα.

Γλώσσα με κρούστα από αμύγδαλα.  Θα σου φαίνεται παράξενη η συνταγή αυτή αλλά, τα αμύγδαλα, προσθέτουν, εκτός από την «τραγανότητα» που λατρεύουν να προσθέτουν παντού οι διάφοροι chefs, μια υπέροχη καβουρδισμένη γεύση στην γλώσσα.  Συνοδεύεται με σπιτική μαγιονέζα, ή σκορδάτη μαγιονέζα, με πατάτες τηγανητές αν θέλεις να αμαρτήσεις πολύ αλλά και με πατάτες ψητές ή βραστές.

Αν σου αρέσουν οι σούπες και τα μανιτάρια αυτή η Μανιταρόσουπα με λίγα λιπαρά! είναι ότι πρέπει κυρίως αν κάνει κρύο ή αν έχεις κρυώσει.  Ζεστές, τραγανές μπρουσκέτες σκέτες ή λίγο σκορδάκι ή λίγο τυρί είναι ότι πρέπει για να συμπληρώσεις το πιάτο.

Δεν είναι ακριβώς φαγητό αυτό το Cake με φέτα και ελιές είναι όμως ότι πρέπει για να συνοδέψεις ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα το βράδυ αν δεν θέλεις να φας πολύ ή για να πάρεις στο γραφείο να τσιμπήσεις αν τρως ελαφρά ή στο πόδι ή αν έχεις να πας κάπου για φαγητό το βράδυ και δεν θέλεις να φας δύο φορές μέσα στη μέρα.  Είναι ότι πρέπει και για το δεκατιανό ή το απογευματινό των παιδιών!

Αυτή η Τραγανή σαλάτα μπρόκολο (Broccoli Slaw) είναι πολύ νόστιμη, τρομερά χορταστική και γεμάτη συστατικά που μόνο καλό μπορεί να σου κάνουν.  Θα την ετοιμάσεις για να την σερβίρεις σκέτη, σαν πρώτο πιάτο ή σαν συνοδευτικό.

Και γλύκισμα το λες και τέλειο για πρωϊνό, βραδινό ή brunch είναι αυτό το French Toast Amandine που θα το φτιάξεις για τα παιδιά και, γιατί όχι, μαζί με τα παιδιά και φυσικά για τους μεγάλους.

Η αλήθεια είναι ότι έχει μια μικρή διαδικασία αυτό το  Συγκλονιστικό γλύκισμα μήλου αλλά άμα το φτιάξεις (τώρα που τα μήλα είναι στο φόρτε τους) θα συγκλονιστείς. Αλήθεια! Θα βρεις μέχρι και καθαρισμένα ρόδια στα supermarkets αυτήν την εποχή και, εννοείται, πολλά φρέσκα που αν έχεις κουράγιο θα πάρεις, θα καθαρίσεις και ένα-ένα θα τα βάλεις σε σακουλάκια τροφίμων και στην κατάψυξη για να έχεις όλο το χρόνο!

Αυτές, λοιπόν, οι Φλούδες σοκολάτας με ρόδι είναι πανεύκολες, εντυπωσιακές και γευστικές πολύ. Μπορείς να τις φτιάξεις, να έχεις στο ψυγείο να τσιμπάς ή να τρατάρεις και σε ένα ξαφνικό κάλεσμα θα βάλεις μερικά σε ένα διάφανο σακουλάκι με έναν εντυπωσιακό φιόγκο και θα πας για φίλεμα μια συναρπαστική λιχουδιά.  Κράτα την ιδέα για τα Χριστούγεννα, θα σου λύσει τα χέρια (άσε που διατηρούνται στο ψυγείο για πολύ καιρό.

Τα cupcakes της Μαργαρίτας!, δοκιμασμένη συνταγή με cupcakes που θα γίνουν ανάρπαστα γι’αυτό ετοίμασε πολλά.  Βάλει και καβάντζα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη (χωρίς την επικάλυψη που θα ετοιμάσεις την τελευταία στιγμή) σίγουρα θα σου χρειαστούν γιατί θα τα λαχταρίσεις και θα σου τα ξαναζητήσουν.